Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Serena Williams merge in finala, dupa un super-supermeci cu Wozniacki

Serena Williams a castigat sambata dimineata prima semifinala de la Turneul Campioanelor, contra danezei Caroline Wozniacki, 2-6 6-3 7-6 (8-6). A fost o partida extraordinara, in care americanca a pierdut primul set, insa a egalat si a trimis partida in decisiv , acolo unde a oprit-o pe adversara care a servit pentru meci si a avut si 4-1 la tie-break. Serena a reusit sa o bata pe singura jucatoare de la Turneul Campioanelor din acest an care se calificase din grupe castigand toate trei meciurile. A doua semifinala este Halep - Radwanska, live de la 13:00 aici.

Partida a inceput in nota de dominare a lui Wozniacki. Un 6-2 scurt in primul set parea ca daneza va reusi sa se apropie de performanta Simonei Halep. Numai ca nu a fost asa. Serena a pierdut o data inainte de majorat un meci in care a luat doua game-uri, apoi al doilea dupa 17 ani, spre final de cariera. Nu avea sa mai piarda inca unul la fel la cateva zile distanta.

Si asa a fost. Americanca a revenit si a luat setul al doilea. In ciuda modului in are  Wozniacki a acoperit terenul, alergand peste tot si lovind, Serena a inceput sa isi impuna jocul inteligent si sa intre in schimburi foarte lungi de mingi, pe care deseori le-a castigat. Totul asezonat cu serve foarte bune, serve care in setul al treilea, spre final, aveau sa faca diferenta.

Si a venit setul al treilea, de un rar dramatism. La 4-4, Wozniacki a avut minge de break, anulata de Serena cu o serva de aproape 190km/h. Numai ca daneaza a reusit breakul, a trecut in fata cu 5-4 si a servit pentru meci.

La 5-4, in acel game 10, Williams a reusit sa intre in meci la maxim, sa arate de ce a fost si inca este la varsta de 33 de ani, cu 10 anu mai mult decat adversara sa, o mare, o uriasa campioana. A dominat acel game, pe serva Carolinei, cu sange rece, inteligenta, curaj si tehnica. A castigat si a egalat la cinci.

la 5-5, alta nebunie. Minge de break pentru Wozniacki, la scurt timp dupa ce Serena trimisese o serva cu 204km/h, prin care dezlipise tusa de pe teren. Cu mingea de break in fata, Wozniacki a urcat la fileu avand o minge semi-lobata, usoara, pe care a trimis-o in plasa. In loc sa ia break-ul, scorul a devenit egal, iar Serena dupa aceea nu a mai iertat, a trecut in fata cu 6-5.

Iar nebunia a continuat. La acel moment, 6-5 pentru Williams, setul al treilea se juca de o ora, dupa ce primele doua manse cumulate avusesera 58 de minute.

Daneza servea sa ramana in set, a condus cu 40-15, insa a fost egalata, ba mai mult, Williams avea minge de meci. Iar punctul care a urmat a fost unul uluitor. Lovituri lungi scoase de ambele cu retururi pe linie, pentru ca apoi sa ajunga amandoua la fileu, acolo unde Wozniacki cu sabia deasupra capului a reusit sa anuleze punctul de meci si sa egaleze! Apoi si-a castigat serva si a trimis partida la tie-break.

Williams avea in acest sezon sapte victorii la tie-break din tot atatea posibile, iar Caro 7 din 9. Iar statistica avea sa isi spuna cuvantul ei. Insa nu de la inceput, pentru ca Wozniacki a trecut in fata la tie-break cu 4-1 si parea, la fel ca dupa primul set din meci, de neoprit.

Si, ca pana atunci, nebunia a continuat. Williams a egalat la 4, apoi a trimis o serva cu 201km/h pentru 5-4, ajungand pentru prima oara in tie-break la conducere. A facut 6-4, insa daneza din fata ei nu a capitulat si a anulat ambele mingi de meci! Cu un as anulat de arbitrul Nouni care a vazut el un net, Serena s-a adunat si a mai trimis un as de data aceasta valid. A patra minge de meci avea sa fie si ultima un rever in fileu consfintind calificarea in finala a Serenei, jucatoarea aflata in cursa pentru al treilea titlu consecutiv la Turneul Campioanelor.

"Am crezut ca voi pleca acasa, dar m-am gandit ca daca voi castiga voi ramane in fata acestui public minunat. Am 33 de ani, am primit de la Dumnezeu sa am aceasta oportunitate, Carol e o persoana formidabila, merita sa castige, o felicit!", a spus la final Serena Williams.

FINAL Caroline Wozniacki - Serena Williams 6-2 3-6 6-7 (6-8)

Multumim pentru atentie, va asteptam aici pentru celalalt meci al zilei, dintre Simona Halep si Agnieszka Radwanska, de la ora 13:00.

11:58 Sa vedem ce are de spus Serena dupa cest super supermeci. Este la a treia finala consecutiva la Turneul Campioanelor. "Am crezut ca voi pleca acasa, dar m-am gandit ca daca voi castiga voi ramane in fata acestui public minunat. Am 33 de ani, am primit de la Dumnezeu sa am aceasta oportunitate, Carol e o persoana formidabila, merita sa castige, o felicit!"

11:58 TIE-BREAK 1-0 pentru Wozniacki. 1-1. In al treilea punct, Wozniacki cere challenge, mingea este afara si are 2-1 daneza, mingea paruse in teren asa cum a avzut si arbitra. Apoi se face 3-1. Dubla greseala pentru Serena, 4-1 pentru daneza. Minge in banda fileului trimisa de Serena, reduce la 4-2. Mai recupereaza un punct, 4-3, iar Serena e la serviciu de doua ori acum. 4-4! 201km/h serva Serenei, apoi retur in dreapta, Williams trece la conducere cu 5-4 pentru prima oara in acest tie-break. 6-4 pentru Serena, doua mingi de meci! Anuleaza una Wozniacki. 6-5 pentru Serena, care serveste. Este egal, 6-6. Pana acum Wozniacki a salvat trei mingi de meci. As Serena, Nouni spune ca a fost net, serveste din nou americanda, din nou as. O noua minge de meci la 7-6. Aut Wozniacki, 8-6, meci Serena, cele doua se imbratiseaza la mijlocul terenului!

11:46 Incepe tie-break-ul. Serena a castigat in acest sezon 7 tie-break-uri din tot atatea. Wozniacki are 7 din 9.

11:46 Daca mai devreme Wozniacki a servit pentru meci si a capotat, acum daneza va servi ca sa ramana in meci. Ce va face? Va esua din nou? Este clar, Wozniacki este mai proaspata, insa nu poate ingenunchea experienta si inteligenta Serenei Williams. In acest meci americanca a reusit schimburi lungi de mingi, de multe ori castigatoare. Wozniacki are 40-15 si are sansa de a trimite acest meci frumos in tie-break. Anuleaza Serena o minge de game, mai are una daneza. Setul al treilea dureaza de peste o ora, dupa ce primele doua seturi au avut adunate 58 de minute. Egaleaza Serena 40-40! In fileu Wozniacki, iar Williams are minge de meci! Ce punct, ce super super punct, a salvat si daneza, a aparat si Williams, amandoua sunt la fileu, iar Wozniakci castiga acest punct. Din nou egalitate. Retur excelent al Serenei Williams, mingea este efectiv pentru un milimetru afara asa cum arata eagle-eye-ul! Este avantaj Wozniacki, care apoi isi castiga game-ul si trimite meciul in tie-break.

11:32 Serveste Serena la 5-5. Este 15-15. Apoi 30-15. 30-30. Trimite afara Serena, minge de break pentru Wozniacki. Sansa uriasa penru daneaza, care avanseaza si trimite in fileu o minge usoara pe care putea scrie break! Egalitate. Apoi Williams are avantaj. A servit americanca mai devreme cu 204km/h, incat a dezlipit tusa de la teren. Din nou egalitate, iar apoi are din nou minge de game Serena dupa un prim serviciu de 198km/h. Si castiga apoi game-ul cu o alta serva. 6-5 pentru Serena.

11:26 Wozniacki serveste pentru meci. Serena castiga primul punct si conduce cu 15-0. Pe linie ii da si are 30-0! Aut Serena si ramane in fata cu 30-15. Schimb inteligent de migi, de mare clasa cum urca in punct si conduce cu 40-15 Serena. Rever afara al Serenei, ramane in fata 40-30. 5-5, dupa un alt punct controlat ca la sah de Serena. Excelent meci.

11:24 Are Wozniacki 30-0 pe serva lui Williams, la scorul de 4-4, insa Serena egaleaza la 30 cu o serva de 187km/h. Wozniacki obtine o minge de break cu o lovitura care loveste banda si cade scurt, prea scurt pentru Serena! Anuleaza Williams mingea de break. Wozniacki reuseste breakul, dupa o minge in fileu trimisa de Williams. Va servi pentru meci daneza.

11:18 Egaleaza Wozniacki, 4-4.

11:13 Serena conduce cu 40-30 pe serva si si isi ia game-ul, trecand in fata cu 4-3.

11:04 Superba minge castigata de Serena in game-ul 5 din setul 3, pentru a-si crea sansa unei mingi de game, pe care apoi o fructifica. 3-2 pentru Serena.

11:01 Wozniacki joaca bine, insa si-a ridicat jocul si Serena. Americanca se lupta sa faca break si are acum o minge break. Ce punct frumos, Wozniacki salveaza mingea de break dupa un schimb de peste 30 de lovituri, cu multe la limita. Egal. Daneza isi faca pana la urma serva. Meciul arata ca Serena Williams este gata sa puna pe teren mingi si sa faca fata unor schimburi foarte lungi. 2-2.

10:53 Serena trece in fata cu 2-1 dupa doi asi la rand! 2-1.

10:44 Revine Serena si serveste prima in setul 3. Isi castiga serva.

10:41 Serena Williams cere o pauza pentru a merge la vestiar.

10:40 Williams incheie setul al doilea cu un break oferit pe tava de Wozniacki cu o dubla greseala. 6-3. S-au jucat doua seturi in 58 de minute.

10:30 Serena Williams isi face serviciul si conduce cu 4-2.

10:25 La 2-2, Serena are trei mingi de break. Pierde doua, dar o ia pe a treia si americanca trece in fata cu 3-2.

10:16 Serena Williams incepe sa intre in meci, egaleaza la 1 in setul al doilea.

10:10 Wozniacki incheie setul 1 cu un break. Serena nu este prezenta in meci. 6-2.

10:05 Serena Williams isi rupe pur si simplu racheta de pamant pentru ca nu a putut face un break de care avea nevoie. Wozniacki conduce cu 5-2.

9:55 Isi castiga in sfarsit si Williams prima serva din meci, dar este condusa cu 3-1.

9:49 Wozniacki reuseste un break pe prima serva a Serenei din meci. 2-0.

9:44 Incepe meciul cu Wozniacki la serviciu.

9:33 Cele doua jucatoare au intrat pe teren si vor incepe incalzirea.

9:32 Buna ziua si buna gasit la prima semifinala a zilei de la Turneul Campioanelor. Va reusi Wozniacki sa se impuna, dupa ce a aratat pana acum un joc cel putin la fel de solid al Simonei Halep? Wozniacki este singura jucatoare care a avut trei victorii in grupa.



Turneul Campioanelor: Serena Williams merge in finala, dupa un super-supermeci cu Wozniacki