Turneul Campioanelor

Simona Halep poate declansa un nou episod istoric, tip Anschluss-ul de la Gijon. Deja americanii stiu rezultatul: 6-3 6-3

In 1982, regulamentul Cupei Mondiale de Fotbal a fost exploatat de Germania care a facut un meci la pas cu Austria, ambele echipe stiind de ce rezultat au nevoie pentru a se califica din grupe si a lasa Algeria acasa. S-a numit "Anschluss-ul de la Gijon" si a schimbat regulamentul in fotbal. In 2014, la Turneul Campioanelor de tenis de la Singapore, Simona Halep si Ana Ivanovic pot face la fel, in dauna Serenei Williams. Si nu numai: Halep isi va putea alege adversara din semifinale. Nu este vina ei, ci a regulamentului, insa presiunea este pe ea. Deja americanii incep sa o acuze de bat si nu lovit nici o minge din partida de azi.

Am scris despre Anschluss-ul de la Gijon cu ocazia Cupei Mondiale 2014, gasiti detalii mai jos despre el, pe larg.

[news-107512]

Acelasi lucru pot face sau pot fi acuzate involutar ca vor face Simona Halep si Ana Ivanovic, vineri, in meciul direct de la Turneul Campioanelor. Daca Halep pierde cu 2-0 la seturi, romanca va merge in semifinale la Singapore cu Ana Ivanovic, iar Serena Williams ramane acasa. Calculele sunt aici, le-am facut si le-am rasfacut.

Cert este ca, ajungand in acest punct, lucrurile nu sunt in regula. Regulamentul nu este bun. Putem merge mai departe cu calculele: nu doar ca Halep si Ivanovic o pot lasa acasa pe Serena, dar Halep isi poate inclusiv alege adversara din semifinale!

[news-110217]

Pentru ca meciurile din Grupa Alba se joaca inaintea ei, Halep va sti exact cine va pe locurile 1 si 2 de acolo. Dupa aceea, va sti la randul sau, teoretic, ce sa faca in meciul cu Ivanovic: sa ia cinci game-uri si sa castige grupa sau sa piarda cu un 6-2 6-2 pentru a avea un adversara mai facil, tidand cont de ierarhia din cealalta grupa, si lasand-o de asemenea pe Serena acasa.

Este de inteles modul in care cei de la Finala WTA programeaza meciurile din grupe, fiecare separat, pentru ca se pot vedea si savura. Insa, involuntar se vor putea ridica suspiciuni, iar presa americana de vineri deja pune o presiune incorecta pe Halep, de exemplu. Jurnalistii din SUA pretind ei ca stiu ca meciul Halep - Ivanovic se va termina 3-6 3-6.

Aceste lucruri nu trebuie sa isi aiba locul in nici un sport, si cu atat mai putin in tenis. Si cu atat mai putin pe spatele Simonei Helep, cea care isi va face propriul joc ce va putea fi din pacate interpretat fara o baza reala.

De aceea, ultimele meciuri din grupe, patru un total, ar trebui sa se joace toate simultan la Turneul Campioanelor. Sau macar cate doua simultan din fiecare grupa, in ultima etapa..

[news-110238]



Simona Halep poate declansa un nou episod istoric, tip Anschluss-ul de la Gijon. Deja americanii stiu rezultatul: 6-3 6-3