Turneul Campioanelor

Simona Halep pierde necalculat cu Ana Ivanovic. Avea rost sa joace trei seturi si sa o traga in semifinale pe Serena Williams?

Simona Halep avea nevoie de doar cinci game-uri in meciul cu Ana Ivanovic pentru a fi sigura de primul loc in Grupa Rosie, game-uri pe care le-a obtinut in finalul primului set. Jucatoarea noastra s-a confruntat si cu o mare dilema: sa-si urmareasca interesul pe termen lung, adica sa se menajeze cu Ivanovic scotand-o pe Serena Williams din carti sau sa-si joace sansa pana la capat, asa cum de altfel avea sa si faca pana la urma cu riscul de a ramane peste doua ore pe teren. Minutele in plus ar putea conta decisiv in semifinala cu Radwanska, o jucatoare artagoasa care va lupta din rasputeri pentru un loc finala, si de ce nu intr-o eventuala finala cu Serena Williams, jucatoare pe care a avut-o la degetul mic si de care putea sa scape foarte usor printr-o evolutie sa-i spunem pragmatica. Semifinala cu Radwanska este live text aici.

Desi dupa cursul scorului din primul set, cand Halep a avut 5-2 la un moment dat si a servit de doua ori pentru set, situatia in care Ivanovic era eliminata, s-a parut ca asistam la un duel de catifea intre cele doua, ulterior in actul al doilea Halep a ridicat nivelul jocului si a apasat pe acceleratie.

Ajutata si de numeroasele erori comise de Ivanovic, jucatoare care pe parcursul setului al doilea a acuzat o stare vizibila de oboseala si disconfort pe teren, Halep a facut ce stie mai bine si a luat-o pe sarboaica la boabe marunte, castigand lejer setul cu 6-3, la fel cum de altfel o putea face si in primul.

[news-110268]

Nivelul tenisului a scazut in decisiv odata cu epuizarea mizei si a tensiunii. Ambele jucatoare au evoluat mai mult la trecerea timpului, rareori cate o lovitura spectaculoasa plecand din rachetele lor.

Ivanovic a fost mai determinata sa iasa cu fruntea sus din competitie si, dupa ce a tinut-o pe Halep mai bine de doua ore pe teren, a inchis meciul in urma unui break.

Asadar, Ivanovic s-a impus cu 7-6 (9-7), 3-6, 6-3, si paraseste competitia desi a adunat doua victorii pe drum.

Halep si-a facut singura situatia grea in primul set, care odata adjudecat ar fi taiat complet elanul adversarei in al doilea si cel mai probabil ar fi fost evitat decisivul din perspectiva unei economii de energie pentru semifinala de sambata.

Semifinala in care Halep va da ochii cu Agnieszka Radwanska, jucatoare ajunsa in careul de asi prin jocul rezultatelor gratie victoriei pe care Caroline Wozniacki a obtinut-o in fata Petrei Kvitova.

Halep si Radwanska s-au intalnit de doua ori in acest an, ambele intalniri fiind pe hard. Halep s-a impus la Doha, unde a si castigat turneul, iar Radwanska s-a revansat in semifinale la Indian Wells.

Poloneza conduce cu 4-2 la general si se anunta o nuca extrem de tare pentru Halep.

[news-110238]



Simona Halep pierde necalculat cu Ana Ivanovic. Avea rost sa joace trei seturi si sa o traga in semifinale pe Serena Williams?