Turneul Campioanelor

Lumea tenisului este in stare de soc anafilactic: Simona Halep obtine cea mai mare victorie a carierei si ii administreaza Serenei Williams cea mai drastica infrangere din istorie!

Simona Halep a reusit miercuri sa o invinga pe Serena Williams, 6-0 6-2, la Turneul Campioanelor de la Singapore. A fost prima victorie din cariera in fata unei jucatoare de top 3 mondial, cea mai importanta de pana acum. Pentru Serena, acest rezultat echivaleaza cu cea mai drastica infrangere a carierei! Americanca a incercat, nu a avut nici o problema fizica, insa pur si simplu nu a fost lasata sa joace. Gratie victoriei de miercuri, Halep urca pe locul 1 in Grupa Rosie . Nu exageram cu nimic: lumea tenisului este in stare de soc si nu orice soc, ci soc anafilactic. Halep a jucat exemplar, a aratat un joc de inalta clasa in fata caruia Serena Williams pur si simplu s-a rupt, s-a inclinat pana la pamant si a ramas acolo intinsa, desi pe teren arata ca totusi inca merge. Urmatorul meci e vineri, cu Ana Ivanovic, ramaneti pe site pentru a afla primii ora. Calculele pentru grupa lui Halep sunt aici si arata ca romanca are nevoie de doar un game in meciul cu Ivanovic (sa nu pierda cu 6-0 6-0) pentru a merge in semifinale.

Lucruri de tinut minte
Williams nu pierduse anul acesta nici un meci cu jucatoarele din Top 5, avea 8-0. Acum scorul este 8-1. De asemenea, Serena avea 16 victorii la rand in Turneul Campioanelor, o serie prodigioasa intrerupta de Simona Halep. Americanca pierduse un set la zero de 8 ori, pana la partida cu Halep. Jucatoarea noastra este debutanta la Turneul Campioanelor.

Meciul

Succes rasunator obtinut de Simona Halep in fata liderei mondiale Serena Williams atat ca maniera de joc, cat si ca rezultat. Halep s-a impus in putin peste o ora, cu 6-0, 6-2, obtinand astfel prima victorie din cariera in fata unei jucatoare din topul trei mondial.

Williams a inceput la serviciu si a facut-o cu un as, iar dupa aceasta prima minge ne asteptam la o confruntare feroce cu cea mai puternica jucatoare din circuitul mondial feminin.

[news-110208]

Halep insa a intrat pe teren cu lectia bine invatata dupa ce in precedentele doua intalniri cu Serena incasase de fiecare data un greu digerabil 0-6.

De aceasta data roata s-a intors si mingile s-au rostogolit in favoarea jucatoarei noastre. Foarte bine ancorata in picioare si cu o deplasare rapida in teren, Halep a pus presiune pe adversara la fiecare punct, a servit bine, si-a deschis terenul, iar game-urile au inceput sa se adune unul cate unul.

La fel de adevarat este si ca Serena Williams a gresit mult, nepermis de mult, dar pana la urma tenisul este sportul in care un succes se construieste si din erorile adversarului. Face parte din regula jocului.

[news-110210]

Dupa doar 20 de minute de la primul serviciu Halep inchidea primul set cu un neverosimil 6-0, iar seria avea sa continue dupa pauza.

Ca o fiara ranita, Serena a racnit din toate puterile, s-a intins cat este de mare la fiecare minge, s-a arcuit, s-a contractat, insa rezultatele au intarziat sa apara.

Opt game-uri la rand a legat Halep cu un joc incantator de regularitate. Abia in game-ul noua Williams a reusit sa castige primul sau game spre amuzamentul amar al mamei sale si aceasta dupa mai multe puncte cadou facute de Halep.

[news-110212]

S-a intrat apoi intr-o faza a jocului de care pe care si in orice moment am asteptat ca fiara din Williams sa se dezlantuie. Ar fi facut-o cu siguranta daca ar fi putut sau, cu alte cuvinte, daca Halep I-ar fi permis.

Sansele de break nu au lipsit de partea americancei. A avut sase la numar, dar de fiecare data Halep a gasit raspuns si, ca o mare campioana, a inchis meciul dupa un game in care a revenit de la 15-40.

I-a tremurat putin mana Simonei in ultimul game, lucru remarcat la primul punct cand a urcat la fileu si a ratat voleul decisiv. Ajutata si de doua erori comise de Williams, jucatoarea noastra a egalat la 40 si apoi a inchis meciul fara a-i mai acorda sansa unui nou serviciu Serenei.

[news-110215]



Lumea tenisului este in stare de soc anafilactic: Simona Halep obtine cea mai mare victorie a carierei si ii administreaza Serenei Williams cea mai drastica infrangere din istorie!