Turneul Campioanelor

GAME cu GAME Turneul Campioanelor: Simona Halep - Agnieszka Radwanska in semifinale. Halep face un meci urias

Simona Halep s-a calificat de pe primul loc in semifinale la Turneul Campioanelor, competitie gazduita de Singapore si la care au participat cele mai bune opt jucatoare din lume. Halep a intalnit-o, sambata, pentru un loc in finala pe poloneza Agnieszka Radwanska, a sasea jucatoare a lumii in acest moment, pe care a invins-o de o maniera entuziasmanta. Meciul a fost live text in aceasta pagina dupa ora 13:00.

FINAL Halep - Radwanska 6-2, 6-2 - Multumim pentru atentia acordata si va asteptam la finala de duminica.

[news-110281]

SET 2, 6-2 Halep serveste pentru meci. Primul punct este facut cadou printr-o greseala nefortata (0-15). Halep ramane concentrata si egaleaza rapid, dupa care pune un as spre disperarea polonezei care cere un challenge. Punctul ramane al Simonei (30-15). Ce final de meci cu punct castigat cu smash. Simona Halep este in finala Turneului Campioanelor.

SET 2, 5-2 Halep incheie meciul in stil de mare campioana. Scurta senzationala pus dupa o scurta a adversarei. Radwanska isi castiga in cele din urma game-ul, dar nu face decat sa-si mai prelungeasca agonia pentru cateva minute.

SET 2, 5-1 Scurta la fileu pusa de Simona, Radwanska ajunge cu usurinta, dar trimite mult afara. Trei mingi de 5-1 pentru Simona si de aceasta data nu o mai iarta. Game alb. Un singur game pana la calificarea in finala.

SET 2, 4-1 Halep continua lupta si ii ofera un raspuns taios adversarei. Un forehand care prinde linia laterala a terenului. Nicio sansa pentru poloneza. Simona are sansa de break pe al doilea serviciu al adversarei. Trimite un retur bun, Radwanska abia daca poate retrimite inapoi, dar Halep rateaza inexplicabil voleu. Inca o sansa de break si din nou pe al doilea serviciu, se joaca intens pana cand Radwanska trimite de putin afara. Multumim, Aga. Este 4-1 pentru Halep cu doua break-uri in fata.

SET 2, 3-1 Simona face legea cu serviciul si se distanteaza rapid la 40-0. Sunt trei mingi de 4-0 intr-un set al doilea dominat si mai autoritar de favorita noastra. Halep isi permite chiar si o dubla greseala. Nu este panica la acest scor. Un nou serviciu as din partea Simonei, contestat de Radwanska si poloneza are dreptate. A fost minge afara si nu putin. Punctul se repeta, Simona trimite afara si se ajunge la 40 egal. Radwanska are o serie impresionanta, cu patru puncte la rand care ii aduc aproape din senin o minge de break. Pacat pentru acest game pe care Halep l-a avut in mana.

SET 2, 3-0 Radwanska gaseste cu greu terenul chiar si la mingi pe care in debutul partidei nu le-ar fi ratat in mod normal (0-15). Mai gresesete si Simona, trimitand in plasa o dreapta care cauta lungul de linie. Este nemultumita si se cearta singura. Fantastica schimbare de directie din partea Simonei, care gaseste un lung de linie perfect cu reverul. Minge de break pe care o castiga cu un punct direct din retur.

SET 2, 2-0 Halep nu o iarta pe Radwanska dupa o urcare la fileu (30-0). Nici macar pe al doilea serviciu Aga nu mai face fata si sunt trei sanse de game pentru Simona. Game alb reusit de Halep.

SET 2, 1-0 Radwanska incepe la serviciu setul al doilea. Trimite o minge afara si este sub presiune (15-30). Inca o minge in fileu trimisa de Radwanska, iar Halep are doua sanse de break. Prima dintre acestea este fructificata.

STATISTICA: Halep a avut 9 puncte castigatoare in primul set, fata de doar trei in dreptul polonezei. La erori nefortate cele doua au fost la egalitate. Radwanska a castigat doar trei din cele opt veniri ale sale la fileu.

Un prim set castigat de Halep de o maniera categorica. Dreapta functioneaza perfect, serviciul intra de asemenea bine, iar jucatoarea noastra arata ca se afla si mental la conducerea acestui meci. Radwanska este limitata la o aparare continua si da semne de iritare pe masura ce avansam in meci.

SET 1, 6-2 Un punct obtinut rapid de Simona, dar urmeaza o dubla, a treia in acest meci (15-15). Din nou Simona dicteaza ritmul cu dreapta, isi deschide unghiurile, iar Radwanska nu are prea multe optiuni. Minge castigata spectaculos de Halep, care ajunge la doua mingi de set (40-15).

SET 1, 5-2 Radwanska isi castiga serviciul pentru a ramane agatata in acest prim set. Halep urmeaza la serviciu pentru a inchide setul.

SET 1, 5-1 Halep serveste inca un as si o tine la distanta pe poloneza. Vine insa si o greseala nefortata in urma unui serviciu doi moale care i-a permis adversarei sa imprime ritmul in punct. Serviciul face diferenta si Halep consolideaza de asemenea acest al doilea break. Halep are 9 puncte castigate din 10 puse in teren cu prima minge.

SET 1, 4-1 Radwanska are un plan bine definit. Sa urce la fileu pe fiecare minge mai lunga, dar Halep si-a facut temele si o pedepseste fara mila. Break reusit de Simona, al doilea in acest set inaugural.

SET 1, 3-1 Dubla greseala comisa de Halep, dar aceasta vine la 30-0 si nu provoaca nicio problema. Halep face pasul in fata, dar este surprinsa de Radwanska cu o minge in diagonala lunga a terenului. Sansa de break pentru poloneza, anulata de Simona cu un voleu castigator din apropierea fileului. Urmeaza un as din partea Simonei si aceasta are minge de game. Radwanska urca la fileu si castiga punctul cu un voleu. Halep surprinsa usor nepregatita, dar recupereaza in punctul urmator si castiga game-ul. Simona are rabdare si construieste fiecare punct.

SET 1. 2-1 A treia eroare comisa de Radwanska, a doua doar in acest game si Halep egaleaza la 30. Radwanska forteaza din nou cu dreapta de pe centru in cautarea unui unghi castigator si mingea iese afara. Break reusit de Halep.

SET 1, 1-1 Unghi imposibil gasit de Simona pe dreapta. Un punct muncit dupa un nou schimb lung controlat de Halep (15-15). Radwanska forteaza cu dreapta de pe centru si ii face un prim cadou lui Halep. Un game la 15 adjudecat de Simona Halep.

SET 1, 0-1 Halep urca la fileu si castiga primul sau punct cu o diagonala in contre pied (15-15). Halep o tine pe Radwanska in spatele liniei de fund si controleaza punctul cu dreapta (40-30). Radwanska isi castiga primul game cu trei puncte direct din serviciu. 

13:11 Incepe meciul cu Radwanska la serviciu.

13:03 Cele doua jucatoare si-au facut aparitia pe teren. Urmeaza tragerea la sorti si incalzirea.

13:02 Bun gasit prieteni ai tenisului. De la aceasta ora suntem conectati la un meci de maxima importanta. Simona Halep incearca patrunderea in finala Turneului Campioanelor.

Halep si Radwanska s-au intalnit de doua ori in acest an, ambele intalniri fiind pe hard. Halep s-a impus la Doha, unde a si castigat turneul, iar Radwanska s-a revansat in semifinale la Indian Wells.

Poloneza conduce cu 4-2 la general si se anunta o nuca extrem de tare pentru Halep.

Simona Halep a castigat Grupa Rosie si a ajuns in semifinale de pe locul 1, fara sa depinda de nimeni. Ea le-a invins pe Eugenie Bouchard si apoi pe Serena Williams.

Meciul cu Williams a fost unul istoric. A fost prima victorie a unui sportiv din Romania contra unul numar 1 mondial in tenis. A fost prima sa victorie contra unei jucatoare de top 3 WTA. A fost si prima victorie a Simonei Halep contra Serenei Williams, care acum nu mai conduce cu 3-0 intalnirile directe, ci cu 3-1.

Si ar putea fi 3-2, daca aceste doua jucatoare se vor intalni in finala.

In al treilea meci al grupei, Halep a fost invinsa de Ana Ivanovic, insa luandu-i un set sarboaicei Halep a calificat-o pe Serena Williams in semifinale.

Adversara din semifinala sa, Agnieszka Radwanska, nu a aratat un tenis foarte bun la Singapore. Radwanska a ajuns in semifinale gratie victoriei Carolinei Wozniacki in fata Petrei Kvitova, in ultimul meci al grupei.

Radwanska a obtinut doar o victorie in Grupa Alba, cu Petra Kvitova, dupa care a fost invinsa in trei seturi de Maria Sharapova.

Chiar si asa, Radwanska nu va fi un adversar usor. Ramane de vazut cat de odihnita este Simona Halep dupa meciul de trei seturi cu Ivanovic. Daca romanca isi va continua jocul la acelasi nivel de pana acum, ar trebui sa ajunga fara probleme in finala. Iar acolo, in cazul in care va veni Serena Williams, sa o mai bata o data si sa arunce buzduganul pe care scrie "Locul 1" mondial pentru 2015.



GAME cu GAME Turneul Campioanelor: Simona Halep - Agnieszka Radwanska in semifinale. Halep face un meci urias