Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor: Simona Halep i-a scos tenisul din cap castigatoarei de la US Open

Simona Halep a inceput in forta Turneul Campioanelor, pe care are sanse mari sa il castige. Romanca a trecut duminica dimineata cu 6-0 6-3 de Flavia Pennetta, jucatoarea care o invinsese la US Open in drumul spre titlu. Halep are deja un punct in clasamentul Grupei Rosii, pe care il gasiti actualizat.

Jucatoarea noastra, la fel ca anul trecut, pare sa se sinta foarte bine pe suprafata de lemn vopsit de la Singapore. Ea are timp sa isi faca loviturile, ceea ce duce la o plasare foarte buna a mingii, mortala pentru adversare. De aceea, noi credem ca Halep are prima sansa, nu pe hartie ci in practica, sa invinga la Singapore, acolo unde anul trecut a fost invinsa in finala de Serena Williams.

Halep a avut nevoie de doar ora si zece minute pentru a o invinge Flavia Pennetta. 

Ea a controlat disputa de la prima si pana la ultima minge, iar in primul set nu a avut nevoie decat de 24 de minute pentru un 6-0 fara drept de apel. In primul set, Halep a reusit sa converteasca trei mingi de break din tot atatea sanse avute, un procentaj de 100%.

"In primul set am jucat cel mai bun tenis al meu, am jucat rapid si agresiv. Stiam ca va fi un meci greu cu Flavia, m-am invins la US Open. Am venit aici cu incredere si incerc sa joc cel mai bun tenis al meu. Vreau sa ma bucur de tenis la fel ca si voi cei care veniti sa ne incurajati", a declarat Halep dupa meci.

Pentru Halep este a doua victorie in sase dispute cu Pennetta si poate cea mai importanta de pana acum.

Pennetta a comis 27 de erori nefortate, spre deoseibire de cele doar 14 ale Simonei. Jucatoarea noastra a avut mai multe mingi direct castigatoare (13-11), si a concretizat patru din cele sapte sanse de break. Doar doua mingi de break pentru Pennetta si acelea anulate de Halep in primul game al setului secund.

Italianca a cerut de doua ori ajutorul antrenorului, insa degeaba. Mingile lungi trimise de Halep, Pennetta nu a putut face nimic.

FINAL Halep - Pennetta 6-0, 6-3

SET 2, GAME 9 Halep serveste pentru castigarea meciului. O viteza in plus pentru Simona si un rever care o tintuieste pe Flavia in spatele terenului (15-0). Un prim serviciu foarte bun cu retur afara (30-0). Halep se aseaza ideal pe forehand si face rost de trei mingi de meci (40-0). Un retur iute o tine inca in meci pe italianca (40-15). Pennetta trimite in cele din urma afara si Halep debuteaza cu victorie la Turneul Campioanelor.

SET 2, GAME 8 Prima minge de break a setului secund pentru Halep. Aceasta este anulata de Pennetta cu un prim serviciu care o scoate pe Halep mult in afara terenului. Alte doua mingi de break salvate de Pennetta, jucatoare care stie ca o pierdere a serviciului la acest scor echivaleaza cu pierderea meciului. In cele din urma reverul Flaviei se duce afara, iar Halep va servi pentru victorie la 5-3.

SET 2, GAME 7 Game la zero obtinut de Halep pe propriul serviciu (4-3). Reverul pe dreapta o pune in dificultate pe italianca si aceasta primeste din nou sfaturile antrenorului.

SET 2, GAME 6 De doua ori a anulat Halep sansele de game ale Flaviei, insa in cele din urma scapa un forehand in afara terenului si Pennetta ramane in set (3-3).

SET 2, GAME 5 Halep gaseste un unghi excelent si o lasa pe Flavia fara reactie. Halep se mentine astfel la conducere (3-2) punand presiune mare pe italianca.

SET 2, GAME 3 Foarte atenta si precauta la serviciu, Halep se mentine in fata Flaviei Pennetta si, cel mai important, nu-i ofera acesteia nicio sansa de a reveni in meci (2-1).

SET 2, GAME 2 Primul game reusit de Pennetta, unul de moral pentru italianca dupa sapte jocuri la rand adjudecate de Halep (1-1).

SET 2, GAME 1 Halep revine de la 15-40 si continua seria de game-uri castigate in acest meci (1-0).

STATISTICA: Raportul erorilor nefortate covarsitor in defavoarea italiencei (11-5). Halep a concretizat in primul set toate mingile de break, desi Pennetta a servit mai bine cu prima minge (60%). Halep doar 53 de procente pe prima minge in teren.

SET 1, GAME 6 Doua mingi de game pentru Pennetta anulate de Halep cu un joc foarte agresiv din spatele terenului. Dubla greseala comisa de italianca, iar Halep are sansa de set. Pennetta trimite cu forehand-ul afara si Halep castiga primul set la zero in doar 24 de minute.

INFO: Pennetta a fost vizitata la banca de antrenorul ei. Acesta ii solicita sa fie mai agresiva si sa intre mai mult in teren.

SET 1, GAME 5 Halep continua seria castigatoare in acest meci si pare hotarata sa transeze rapid disputa cu Pennetta, cea care in septembrie a privat-o la New York de a doua finala de Mare Slem din cariera (5-0).

SET 1, GAME 4 Al doilea break pentru Halep dupa doua greseli nefortate comise de Pennetta (4-0). Italianca nu arata nici pe departe cu jucatoarea care in urma cu o luna triumfa la US Open.

SET 1, GAME 3 Halep urca la fileu dupa un lung de linie cu reverul si inchide apoi punctul cu o executie spectaculoasa (40-15). Pennetta ajunge o minge la fileu si ramane in game cu o minge pe care Halep n-a mai ajuns-o. Pennetta scapa forehand-ul afara si Halep se distanteaza la 3-0.

SET 1, GAME 2 Prima minge de break a meciului pentru Simona dupa un atac cu forehand-ul in lung de linie. Vine eroarea italiencei si Halep conduce 2-0.

SET 1, GAME 1 Halep castiga primul sau game de serviciu, unul in care, cu exceptia unui punct maraton adjudecat de italianca, sportiva noastra a avut initiativa si a controlat jocul (1-0).

9:15 Incepe meciul cu Halep la serviciu.

9:06 Pennetta castiga tragerea la sorti si a ales sa primeasca in primul game. Asadar Halep la serviciu.

9:05 Bun gasit iubitori ai tenisului. De la aceasta ora suntem alaturi de Simona Halep la a doua sa participare la Turneul Campioanelor.

Avancronica

Cu recent campioana de la US Open Halep s-a mai intalnit de cinci ori pana acum si nu a reusit sa castige decat un singur meci. S-a intamplat in luna martie a acestui an in optimi de finala la Miami. Halep a castigat cu 6-3, 7-5 si a pierdut apoi in semifinala contra Serenei Williams.

Pennetta si-a luat revansa la US Open, cand a eliminat-o pe Halep in semifinale cu un categoric 6-1, 6-3, oprind-o pe aceasta din drumul spre a doua finala de Mare Slem din cariera. In cele din urma Pennetta a castigat titlul si a anuntat ca la final de an se va retrage din tenis.

Anterior, Pennetta o mai invinsese pe Halep in 2013 in optimi la US Open si Bastad, si in 2010 in sferturi la Marbella. Pe hard Pennetta are 2-1 la intalniri directe si 2-0 pe zgura.



Turneul Campioanelor: Simona Halep i-a scos tenisul din cap castigatoarei de la US Open