Tenis

Transformarea Simonei Halep in 2016

Simona Halep este pe val dupa castigarea turneului de la Montreal, al treilea din acest an si al 14-lea din cariera, insa cel mai imbucurator aspect este jocul sau, unul care aminteste de evolutiile din perioada de varf a anului 2014, cand a jucat finala la Roland Garros si Turneul Campioanelor.

Anul 2016 nu a inceput deloc favorabil pentru Halep, cu un sfert de finala la Sydney dupa o evolutie nu tocmai convingatoare si trei eliminari la rand in primul tur.

Halep a fost invinsa de Shuai Zhang (pe atunci numarul 133 mondial) la Australian Open, dupa care s-a vazut eliminata de Ana Ivanovic la Dubai si de Elena Vesnina la Doha. Rusoaica venise din calificari si ocupa locul 118 in lume in acel moment.

Trecerea in Statele Unite pentru cele doua turnee importante pe hard ale primaverii, Indian Wells si Miami, a ajutat-o pe Simona Halep sa-si ridice nivelul, dar nu a fost suficient pentru a reveni la forma optima. La ambele turnee s-a oprit in sferturi de finala, cu mentiunea ca la Indian Wells a pierdut in fata Serenei Williams.

O alta eliminare in primul tur, la Stuttgart, in fata Laurei Siegemund a prefatat sezonul pe zgura, unul care a debutat excelent cu turneul de la Madrid. Unul pe care Halep l-a castigat cu un singur set pierdut, un 0-6 in fata Irinei Begu intr-un sfert de finala suta la suta romanesc.

Daca punem pe seama oboselii eliminarea suferita in primul tur la Roma, optimea de la Roland Garros si sfertul de finala de la Wimbledon, avem in fata cifre impresionante in dreptul Simonei din luna mai si pana in prezent.

Pana la turneul din capitala Spaniei jucatoarea noastra avea un palmares in 2016 de 10 victorii si 9 infrangeri, fiind undeva foarte jos in Cursa pentru Singapore. Dupa castigarea turneului de la Madrid increderea lui Halep a revenit la cote inalte si jocul a inceput sa functioneze din ce in ce mai bine, iar cifrele vorbesc de la sine despre aceasta redresare impresionanta.

Jucatoarea noastra a castigat 18 din ultimele 21 de meciuri disputate in circuit, fiind intr-o forma care o recomanda pentru un rezultat pozitiv la US Open, unde in 2015 s-a oprit in semifinale. Pana la ultimul Grand Slam al sezonului Halep va mai juca la Cincinnati incepand cu 15 august.

Simona Halep in 2016 pe toate suprafetele:

  • 14-7 pe Hard
  • 15-4 pe Zgura
  • 4-1 pe Iarba


Transformarea Simonei Halep in 2016