Tenis

Simona Halep ar putea sa se opereze si sa faca o pauza de tenis

Simona Halep este foarte probabil sa se opereze si sa lipseasca cel putin o luna si jumatate, a anuntat sambata seara tatal sportivei. Acesta a dat insa o declaratie confuza, din care la final reiese ca operatia nu este un fapt cert. Simona ar suferi de o noua afectiune:  o deviatie de sept. 

simona halep - australian open

Tatal lui Halep, Stere, a dat sambata seara o declaratie confuza, in care a afirmat ca sportiva trebuie sa se opereze din cauza unei deviatii de sept, care insa nu este prea grava, insa ea ca sufera de mai multe afectiuni. Nu este clar, din ceea ce a spus Stere Halep, daca Simona se va opera sau nu si, daca va face acest pas, pentru ce afectiune ar urma sa sufere o interventie chirurgicala. Tatal lui Halep a spus la final, dupa o lunga polologhie, ca se asteapta anuntul oficial al jucatoarei, pentru ca el nu stie ce decizie va lua fiica sa legat de operatie. 

"A avut o perioada foarte critica de oboseala Simona, a navalit peste ea si raceala..si problema cu tendonul. A avut probleme si la stomac, acum si cu urechea...Are o deviatie de sept si trebuie sa se opereze cat de curand. A intrat intr-un regim maxim, deci va face o pauza mai lunga, pentru ca nu se poate sa continue asa! Ea a tras de ea, pentru ca asa este Simona, vrea sa faca totul, dar pana la urma oboseala isi spune cuvantul si mai ales si accidentarile care au fost. Deviatia de sept nu e prea grava, dar oricum necesita un timp mai lung. Cam o luna, o luna si jumatate trebuie sa faca repaus total pentru a-si reveni complet. Inca nu stiu ce decizie va lua. Simona va anunta ce va face si cum va face", a declarat Stere Halep, tatal Simonei, pentru Dolce Sport, sambata seara.

Deviatia de sept, cea care din cate se pare ar urma sa fie tratata chirurgical, este o afectiune la nivelul osului nazal, care impiedica fluxul de aer sa treaca asa cum trebuie. Multi oameni si multi sportivi o au fara a trebui sa o opereze, insa in cazurile severe este necesara corectia chirurgicala. Dintre sportivii romani cunoscuti, Cristi Chivu s-a operat de deviatie de sept spre finalul carierei de jucator, ducand-o insa ani de zile pe picioare si evoluand cu ea la cel mai inalt nivel, fara probleme evidente. 

Daca decide sa se opereze, Halep nu va juca la turneele arabe din Doha si Qatar si va rata si meciul de Fed Cup (6-7 februarie).

Halep a avut probleme de sanatate de Craciun si pana inainte de Australian Open, turneu la care a fost eliminata in primul tur si in urma caruia ea a spus ca a fost "pe antibiotice".

De-a lungul ultimilor doi ani. Halep a acuzat mereu probleme de sanatate, fiind mai usor de enumerat la ce nu a avut probleme, decat partile corpului care au lasat-o: ba glezna, ba spatele, ba genunchiul, ba piciorul, ba stomacul, ba urechea, iar acum nasul.



Simona Halep ar putea sa se opereze si sa faca o pauza de tenis