Tenis

Simona Halep s-a calificat in semifinale la Stuttgart

Sigura de revenirea pe locul doi mondial dupa turneul din Germania, Simona Halep si-a respectat statutul de favorita si a eliminat-o in sferturi pe Sara Errani. Pentru Halep va fi a 23-a semifinala de turneu WTA din cariera.

A fost un meci deloc usor pentru Halep, care s-a impus in cele din urma dupa o ora si 20 de minute, cu 6-4, 6-4.

Aceasta este a doua victorie pe care Halep o obtine in fata lui Errani in trei meciuri contra italiencei, iar la precedenta victorie jucatoarea noastra a si castigat turneul. Se intampla in 2014 la Doha in Qatar.

Meciul din sferturile turneului de la Stuttgart a avut particularitatile lui, sa nu le spunem totusi ciudatenii, inregistrandu-se nu mai putin de 16 break-uri in cele 20 de game-uri disputate.

In primul set mai ales am asistat la o avalansa de break-uri, dar si de greseli nefortate de ambele parti.

Aceasta in conditiile in care procentajul la primul serviciu a fost de peste 75% pentru ambele jucatoare.

Cu un plus de agresivitate in joc, Errani a gresit mai mult, in timp ce Halep a fost jucatoarea mai decisiva.

Italianca a inceput cu break setul al doilea, dar Halep a revenit si a preluat conducerea (2-1), pentru ca rezultatul sa fie din nou intors de Errani (2-3).

Halep s-a desprins apoi la 5-3 prin intreruperea unei noi serii de break-uri, ratand prima minge de meci pe propriul serviciu.

Errani a facut break-ul si la 5-4 pentru Halep a avut sansa revenirii in meci, dar, dupa ce a salvat alte doua sanse de meci ale Simonei, s-a recunoscut in cele din urma invinsa.

Halep joaca in semifinale cu invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Caroline Wozniacki.

[news-113543]



Simona Halep s-a calificat in semifinale la Stuttgart