Tenis

Simona Halep pierde in primul meci la New Haven

Principala favorita la castigarea titlului de la New Haven, unde s-a impus si in 2013, Simona Halep a parasit competitia din Connecticut in faza optimilor de finala.

Halep a intrat in competitie direct in optimi de finala, avand primul tur liber, unde a dat peste slovaca Magdalena Rybarikova, o jucatoare decisa sa-si joace cartea pana la capat.

Jucatoarea clasata pe locul 68 in clasamentul WTA a reusit in cele din urma victoria dupa o ora si 57 de minute, cu 6-2, 4-6, 6-3.

De trei ori si-a pierdut Halep serviciul in primul set, nereusind sa tina pasul cu adversara sa decat pana la 1-1. Rybarikova a reusit primul break si s-a distantat la 3-1, dupa care Halep a recuperat game-ul cedat pe propriul serviciu dar doar pentru a ceda din nou si scorul s-a facut 5-2 pentru slovaca.

Halep a controlat mare parte din setul al doilea, pe care l-a castigat nu fara emotii desi a condus la un moment dat cu 4-0. Rybarikova s-a apropiat insa amenintator si a pus presiune la 5-4 pentru Halep si serviciul pentru jucatoarea noastra.

In cele din urma s-a ajuns in decisiv unde Rybarikova a inclinat balanta cu un break in game-ul sase, cand aceasta s-a distantat la 4-2 pe tabela.

Halep a ramas in meci castigand jocul opt pe propriul serviciu (3-5) si a avut o minge de break ratata cand s-ar fi putut apropia la 4-5.

Rybarikova merge asadar in sferturi la New Haven unde joaca impotriva americancei Alison Riske, cea care a eliminat-o in optimi pe italianca Flavia Pennetta.

[news-108840]



Simona Halep pierde in primul meci la New Haven