Tenis

Simona Halep invinsa de Caroline Wozniacki in semifinale la Stuttgart

Dupa trei ore de tenis intens Simona Halep a cunoscut, sambata, a patra infrangere din acest an, fiind invinsa de Caroline Wozniacki in penultimul act de la Stuttgart, turneu WTA dotat cu premii totale in valoare de 731.000 de dolari.

Wozniacki, favorita 4 la Stuttgart, s-a impus cu 7-5, 5-7, 6-2 dupa fix trei ore de joc. Un meci in care daneza a dat inapoi, cu mici exceptii, fiecare minge venita de la Halep.

Inca din primul game cele doua jucatoare s-au angajat in schimburi intense, iar Halep a ratat break-ul dupa 9 minute de lupta titanica.

A venit randul jucatoarei noastre sa salveze sansa de break in jocul imediat urmator, dupa care Halep a mai avut o minge de a castiga contra serviciului la 2-2.

S-a mers apoi cap la cap pana in prelungirile setului, cand Wozniacki a reusit break-ul decisiv la 6-5, prin care practic a pus capat primului set. Un prim act in care daneza a avut un procentaj de 80% la prima minge, iar Halep a comis nu mai putin de 22 de erori nefortate.

Halep a luat pauza de vestiar si la reluarea partidei a intrat decisa in joc. Trei game-uri la rand a obtinut jucatoarea noastra intr-un start fulminant de set secund insa, de la 0-3 si 2-4, Wozniacki a revenit formidabil si a preluat conducerea, cu 5-4.

Nici Halep nu s-a lasat intimidata si a ridicat nivelul jocului, reusind break-ul la 5-5 cu un rever castigator in lungul liniei.

La 6-5, Halep a salvat doua mingi de break inainte de a concretiza prima sansa de set avuta.

S-a ajuns in decisiv, unul care a inceput cu trei mingi de break irosite de Halep. Practic aici s-a jucat meciul, Wozniacki reusind sa treaca la conducere cu defensiva sa de fier.

Halep a acuzat si o stare de oboseala pierzandu-si la un moment dat busola, suficient cat sa-i permita adversarei sa se desprinda la 5-1 cu doua break-uri in fata.

Trei mingi de meci a salvat Halep si a recuperat un break, revenind la 2-5, insa nu a reusit sa tina serviciul si a cedat dupa trei ore de lupta formidabila.

Unul dintre cele mai bune meciuri din circuitul feminin din acest an, fara doar si poate.

sursa foto: porsche-tennis.de



Simona Halep invinsa de Caroline Wozniacki in semifinale la Stuttgart