Tenis

Simona Halep trece de Pliskova si are un meci tare in sferturi la Montreal

Dupa o noua evolutie incantatoare Simona Halep mai face un pas spre finala de la Montreal, turneul WTA Premier Mandatory, dupa o victorie in fata Karolinei Pliskova cu 6-3, 6-3. Ea va juca astazi sfertul de finala, cu Kuznetsova, de la ora 19:30, un meci in care este favorita.

Halep a invins-o, joi seara, in doua seturi pe Karolina Pliskova din Cehia, cu 6-3, 6-3, luandu-si astfel o meritata revansa dupa infrangerea suferita in februarie la Fed Cup.

In sferturile de finala, Halep o va intalni pe Svetlana Kuznetsova, cea care a invins-o joi noapte pe Petra Kvitova cu 6-2 6-4. Kuznetsova este numarul 11 mondial.

Halep si Kuznetsova se afla la egalitate, 3-3, in meciurile directe. dar rusoaica are 2-1 pe hard, in ultimul meci eliminand-o pe Halep la Sydney, in semifinalele din 2016.

Cu toate acestea, Halep este favorita in mod evident. O arata caselede pariuri, acolo unde ea are o cota de 1,40, pe cand Kuznetsova are o cota dubla de 2,85. Vezi aici cotele Betano.com pentru sferturile de la Montreal.

Jucatoarea noastra a controlat meciul din optimi, cu Pliskova, de la un capat la altul si niciun moment nu s-a pus problema invingatoarei.

Halep a inceput in forta si s-a distantat rapid la 3-0 cu break in fata. A avut chiar minge de 4-0, dupa care Pliskova a profitat de acel punct salvat si a venit la 2-3 pe tabela dupa un re-break.

Prea putin constanta in a-si gasi ritmul castigator, Pliskova a mai cedat un game pe propriul serviciu si Halep punea un nou break in fata (4-2). In cele din urma primul set a fost acontat, cu 6-3, dupa un procentaj impresionant la primul serviciu de 74%.

Pliskova a condus in premiera in debutul setului secund (1-0 si 2-1), dupa care Halep a preluat fraiele si s-a distantat la 4-2 cu break in fata. Pliskova a servit sa ramana in meci la 5-3 pentru Halep, dar jucatorea noastra a inchis partida cu un nou break si a pus capat intalnirii in putin peste o ora.



Simona Halep trece de Pliskova si are un meci tare in sferturi la Montreal