Tenis

Simona Halep invinsa de Maria Sharapova in sferturi la Cincinnati

Pentru a treia oara in acest an Simona Halep pierde un meci de trei seturi in fata Mariei Sharapova, aceeasi jucatoare vicleana care s-a folosit de forta bruta a loviturilor sale si de toate tertipurile invatate de-a lungul carierei pentru a o invinge pe numarul doi mondial si a doua favorita de la Cincinnati.

Halep a castigat primul set cu 6-3 fiind jucatoarea cu un joc mai bun de picioare si lovituri mai precise.

Sharapova a gresit mult in primul act, comitand nu mai putin de 22 de erori nefortate, nereusind sa-si castige nici macar o singura data game-ul de serviciu.

De altfel, inceputul meciului a stat sub semnul break-urilor, Halep desprinzandu-se abia in game-ul patru la 3-1.

Halep a avut apoi 4-1 si 5-2, insa Sharapova a revenit de fiecare data reducand din diferenta. Un break a ramas mereu intre cele doua jucatoare si Halep a inchis primul set dupa 45 de minute cu game castigat contra serviciului.

In setul al doilea jucatoarea noastra a condus cu 2-0 si parea ca are meciul la discretie, desi Sharapova a demonstrat de fiecare data ca este capabila de mari reveniri.

Asa s-a intamplat si in cazul de acum. Impinsa de la spate de un public la fel de galagios precum zbieretele ei din timpul punctelor, rusoaica a intors rezultatul cu trei game-uri la rand si a trecut in premiera la conducere (3-2).

Antrenorul Sven Groenefeld a cerut de la jucatoarea sa “duritat” si Sharapova s-a pus pe taiat lemne  pe terenul de tenis, cu racheta de tenis pe post de secure. Au urmat lovituri naprasnice plecate din terenul rusoaicei si setul avea sa fie castigat de aceasta cu 6-4 dupa alte 47 de minute extrem de intense.

Halep a incercat sa o scoata din ritm pe rusoaica zabovind mai mult in pauza dinaintea setului decisiv si a lasat-o pe Sharapova sa astepte minute bune, asa cum si aceasta facuse dupa primul set.

Primele doua game-uri au intrat rapid in contul Simonei, dar istoria din actul al doilea s-a repetat, cu Sharapova anuland rapid avantajul lui Halep.

Jucatoarea noastra a intrerupt seria adversarei si a revenit la conducere, cu 3-2 si apoi 4-3, punand de fiecare data presiune pe serviciul destul de vulnerabil al Mariei Sharapova.

Mult asteptatul break a venit pana la urma, dar nu unde ne doream cu totii, iar Halep si-a pierdut serviciul la 4-4, poate in cel mai nepotrivit moment.

In cele din urma meciul de peste doua ore si jumatate s-a decis la doar cateva puncte, la detalii daca vreti, poate la zbieretele Sharapovei sau in urma deciziei arbitrei din scaun, care a decis rejucarea unui punct castigat de Halep la 15-15 si 4-5 pe serviciul advers.

Halep a contestat acolo, a intrat in dialog cu Maria Alves si s-a enervat vizibil. Atat de mult incat la final i-a intins o mana rece Mariei Sharapova si nici macar n-a privit-o.

A fost al 13-lea meci de trei seturi jucat de Halep in acest an si doar al treilea pierdut. Toate trei au fost insa cedate in fata aceleiasi jucatoare: Maria Sharapova.

[news-108775]



Simona Halep invinsa de Maria Sharapova in sferturi la Cincinnati