Tenis

Simona Halep ii poate lua locul 2 Mariei Sharapova la Stuttgart

Cele doua sunt in fruntea listei capilor de serie la turneului Porsche Cup de la Stuttgart, dotat cu premii totale in valoare de 731.000 de dolari.

Fiind pe parti diametral opuse de tablou, Halep si Sharapova se pot intalni doar in finala, caz in care invingatoarea acelui meci va ocupa locul doi mondial saptamana urmatoare in clasamentul WTA.

Sharapova, actuala ocupanta a pozitiei secunde, este detinatoarea titlului la Stuttgart si are nevoie de o prezenta cel putin in semifinale pentru a avea o sansa sa-si pastreze locul.

Aceasta in conditiile in care Halep ar fi eliminata pe traseu. Daca rusoaica pierde mai devreme de semifinale si Halep avanseaza in fazele superioare, jucatoarea noastra ar reveni pe locul doi mondial.

Pozitie pe care a mai ocupat-o timp de opt saptamani intre 11 august si 5 octombrie 2014.

Halep n-a invins-o niciodata pe Sharapova, in fata careia a pierdut de cinci ori, trei dintre infrangeri fiind suferite in 2014.

In 2014, Halep a fost eliminata in primul meci la Stuttgart, in timp ce Sharapova are un record de 13-0 la turneul german, singurul din cariera pe care l-a castigat de trei ori.

Halep joaca in turul doi cu invingatoarea dintre Garbine Muguruza si Barbara Strycova, in timp ce Sharapova o va intalni, cel mai probabil, pe Angelique Kerber, o adversara foarte tare.

Muguruza-Strycova este primul meci al zilei de marti pe terenul central de la Stuttgart.



Simona Halep ii poate lua locul 2 Mariei Sharapova la Stuttgart