Tenis

Simona Halep s-a facut de ras si la Birmingham

Parcursul Simonei Halep in turneul WTA Premier de la Birmingham a luat sfarsit, vineri, in faza sferturilor de finala. Dupa eliminarea rapida de la Roland Garros, Halep paraseste precoce si primul turneu pe iarba al anului, fie el si unul mediocru. Dupa un inceput de an promitator in tarile arabe, fara antrenorul din 2014, Halep arata un 2015 mediocru spre slab, in care se lupta si pierde in fata unor jucatoare fara valoare. Mai mult decat atat, suparata pentru eliminarea de la simplu, Halep s-a retras din competitia de dublu acolo unde evolua impreuna cu Heather Watson

Jucatoarea noastra, cap de serie numarul unu, a pierdut in trei seturi in fata Kristinei Mladenovic din Franta (loc 43 WTA, 22 de ani), cu 6-2, 0-6, 6-7 (4-7), dupa o ora si 51 de minute.

Halep a dominat autoritar primul set, pe care l-a castigat rapid in 27 de minute, insa o cadere inexplicabila in setul al doilea a aratat toate vulnerabilitatile Simonei.

Inclusiv cele de ordin afectiv, in numeroase randuri aceasta lasand impresia ca loveste mingea sa scape de ea, desi dupa episodul Ekaterina Makarova de la Australian Open anuntase ca nu va mai ceda fara lupta niciun meci.

Incurajata de slabiciunile adversarei, Mladenovic a prins curaj si a devenit tot mai stapana pe jocul ei, iar Halep a reactionat abia dupa ce a pierdut sapte game-uri la rand, la 1-1 in setul decisiv.

S-a mers cap la cap in decisiv pana cand frantuzoaica a reusit break-ul si a servit pentru castigarea meciului la 5-3. Presiunea si-a spus cuvantul si asupra lui Mladenovic, iar Halep reusea rebreak-ul, pentru ca ulterior sa egaleze la cinci.

A urmat un game alb reusit de Mladenovic, iar lui Halep nu i-a mai ramas decat sa se agate de tie-break.

Mladenovic a reusit primul mini-break (2-1), dar Halep a egalat rapid, pentru a trece mai apoi in avantaj (4-3). Avea sa fie insa ultimul punct obtinut de jucatoarea noastra, macinata de-a lungul meciului de scurtele puse de adversara.

Aceasta a fost a doua infrangere din tot atatea meciuri suferita de Halep in fata lui Mladenovic, jucatoare in fata careia a mai pierdut in 2014 in primul tur la Paris in sala.

Halep venea atunci dupa cel mai bun rezultat al sau intr-un turneu de Mare Slem, sferturi de finala la Australian Open.



Simona Halep s-a facut de ras si la Birmingham