Tenis

Simona Halep, campioana la Shenzen

Inceput de an perfect pentru Simona Halep, jucatoare care a obtinut titlul cu numarul 9 al carierei dupa o finala castigata in doua seturi la Shenzen Open din China. Pentru Simona Halep urmeaza turneul de la Sydney, ultimul inaintea Australian Open, unde are primul tur liber si un tablou accesibil.

Halep a dominat-o categoric pe Timea Bacsinszky din Elvetia, jucatoare in fata careia s-a impus cu 6-2, 6-2 in putin peste o ora de joc.

Cap de serie numarul unu, Halep a jucat in finala de sambata cel mai bun tenis al sau din aceasta saptamana si nu i-a lasat practic nicio sansa jucatoarei din Elvetia.

Serviciul a functionat la un nivel optim, iar lovituar de dreapta a pus-o in mare dificultate pe Bacsinszky. De asemenea, Halep a facut diferenta si cu reverul, obtinand numeroase puncte direct castigatoare dupa puncte in care a plimbat-o pe toata latimea terenului pe adversara ei.

Dupa un prim set in care doua break-uri au facut diferenta in favoarea lui Halep si a fost adjudecat la pas, Bacsinszky a incercat sa ridice nivelul jocului in debutul actului secund.

Elvetianca a reusit doua game-uri promitatoare si a condus de doua ori, cu 1-0 si 2-1, de fiecare data revenind dupa ce fusese condusa. Halep a raspuns cu game-uri solide pe propriul serviciu si de la 2-2 a apasat din nou pe acceleratie trecand linia de sosire cu motorul turat la maxim.

Pentru Simona Halep este al 9-lea titlu din cariera dupa a 15-a finala disputata.

Halep a obtinut pentru victoria de la Shenzen 280 de puncte prin care isi consolideaza locul 3 in clasamentul mondial si un cec in valoare de 111.163 de dolari.

La final, campioana noastra a primit trofeul din mana fostei jucatoare Na Li, prima chinezoaica invingatoare intr-un turneu de Mare Slem (Roland Garros 2011 si Australian Open 2014).

Reactii

"A fost o saptamana fantastica, foarte buna pentru mine. Multumesc pentru sprijinul fantastic. Sper sa repet performanta lui Na Li la Melbourne si ii multumesc ca a venit sa ma vada. Iau fiecare meci in parte si sper sa joc foarte bine la Australian Open", a declarat Halep la interviul luat dupa meci chiar pe terenul de joc.

"Vreau sa o felicit pe Simona, a fost prea buna pentru mine astazi", a spus Timea Bacsinszky dupa finala pierduta.

Titlurile Simonei Halep

Simona Halep ajunge asadar la 9 titluri din 15 finale disputate in cariera, o serie inceputa in anul 2013. Vedeti mai jos turneele castigate pana acum de Halep:

2013 - Nurnberg, Rosmalen (sHertogenbosch), Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia;

2014 - Doha, Bucuresti;

2015 - Shenzen.

[news-111738]



Simona Halep, campioana la Shenzen