Tenis

Simona Halep are calea libera spre locul 2 mondial. Se va intampla pe 11 august

Chiar daca inseamna sa profite de problemele chinezoaicei Na Li, pentru Simona Halep vestile sunt dintre cele mai bune in perspectiva accederii pe locul doi in clasamentul mondial WTA.

Jucatoarea noastra va accede pe locul doi mondial la actualizarea de pe 11 august a clasamentului WTA, dupa ce Na Li a anuntat ca nu va participa la turneele de la Montreal, Cincinnati si, cel mai important, la Grand Slam-ul de la US Open.

Practic, chiar daca nu va juca la Montreal, Halep va urca inaintea lui Na Li pe locul doi mondial dupa turneul canadian. Li a atins semifinala la Toronto in 2013 (n.r. - turneele canadiene se disputa prin alternanta la Toronto si Montreal), in timp ce Halep nu are niciun punct de aparat acolo.

Na Li a suferit o accidentare la genunchiul drept in luna martie si este obligata sa continue pauza fortata pe care si-a luat-o.

Chinezoaica va pierde puncte importante mai ales ca ajunsese sezonul trecut in semifinalele celor trei turnee enumerate mai sus.

Li spera sa revina in circuit la turneul de la Wuhan organizat in premiera in toamna acestui an dupa Tokyo si inainte de Beijing.

[news-108533]



Simona Halep are calea libera spre locul 2 mondial. Se va intampla pe 11 august