Tenis

Simona Halep ajunge pentru prima data in sferturi la Wuhan

Jucatoarea Simona Halep a obtinut, miercuri, o victorie concludenta in fata Yaroslavei Shvedova din Kazahstan si s-a calificat intre cele mai bune opt jucatoare la turneul Wuhan Open din China, dotat cu premii totale in valoare de 2.28 milioane de dolari.

Halep s-a impus in doua seturi, cu 6-3, 6-3, la capatul unui meci pe care l-a controlat de la un capat la altul si in care adversara nu a condus niciun moment pe tabela. Partida s-a disputat in conditii de vant puternic si umiditate ridicata, la ora meciului (12:00 in China) fiind peste 30 de grade Celsius in atmosfera.
 
Primul game al meciului a adus si cel dintai break pentru Halep din totalul de patru obtinute din 12 sanse per totalul partidei, astfel ca jucatoarea noastra a avut jocul sub control.
 
Un al doilea break a inchis practic setul inaugural dupa mai bine de 40 de minute, astfel ca Halep pornea setul secund cu avantajul serviciului.
 
Dupa doua game-uri la zero pe propriul serviciu si un break prin care se distanta la 3-1, Halep ceda primul si de altfel singurul break la chiar prima oportunitate avuta de Shvedova.
 
Jucatoarea din Kazahstan se apropia la 2-3, insa Halep a replicat imediat si s-a distantat la 4-2 cu game la zero pe serviciul advers dupa nu mai putin de patru erori nefortate comise de Shvedova.
 
De altfel, sportiva pregatita in prezent de Victor Ionita, fostul antrenor al Simonei Halep, a comis nu mai putin de 37 erori nefortate pe intreaga durata a partidei, spre deosebire de cele doar 12 puncte cedate de Halep.
 
In sferturile de finala Halep joaca impotriva americancei Madison Keys din Statele Unite, a opta favorita la Wuhan, care a trecut in trei seturi de Daria Kasatkina din Rusia.



Simona Halep ajunge pentru prima data in sferturi la Wuhan