Tenis

Simona Halep ajunge in optimi la Miami Open

Inca o victorie pentru Simona Halep in turneul de la Miami dotat cu premii totale in valoare de 5.38 milioane de dolari.

Favorita numarul 3 pe hartie la castigarea turneului din Florida a invins-o pe Camila Giorgi din Italia, cu 6-4, 7-5, la capatul unui meci de o ora si 29 de minute.

Italianca a comis 10 duble greseli si nu mai putin de 41 de erori nefortate, care in final au cantarit decisiv in economia partidei.

Giorgi a inceput avantat, cu un game la zero pe propriul serviciu, dupa care Halep a reusit break-ul trecand in premiera la conducere (3-2).

[news-113201]

Avantajul nu a durat prea mult pentru ca in game-ul care a urmat Simona si-a pierdut game-ul de serviciu, dupa ce a condus la un moment dat cu 40-15.

De la 4-3 pentru Giorgi italianca nu a mai izbutit niciun game si Halep a inchis setul inaugural cu 6-4. De retinut ca jocul Simonei s-a ameliorat vizibil dupa venirea la banca a lui Victor Ionita.

"Trebuie sa folosesti picioarele mai mult, iar procentajul la serviciu trebuie sa fie mai sus. Cand serveste ea tu dai prea moale si trebuie sa dai mai tare", i-a spus acesta.

In setul al doilea Halep a condus in permanenta si a reusit desprinderea la 4-2 cu break in fata. Giorgi a revenit si a egalat la patru, dupa care si-a pierdut din nou serviciul.

Halep a servit pentru meci la 5-4, dar o serie de erori nefortate i-au oferit break-ul pe tava italiencei.

Aceasta nu a rezistat presiunii si a pus-o din nou pe Halep in pozitia de a servi pentru meci, iar din a doua incercare Simona avea sa inchida partida.

Halep a invins-o astfel pe Giorgi la prima intalnire a celor doua si ajunge in optimi la Miami Open, acolo unde asteapta deznodamantul meciului dintre Flavia Pennetta si Victoria Azarenka.

[news-113199]



Simona Halep ajunge in optimi la Miami Open