Tenis

Sfert de finala romanesc la Madrid. Simona Halep o va intalni pe Irina Begu (joi, 15:00)

Simona Halep s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala la Madrid, turneul WTA Premier Mandatory unde in 2014 a disputat finala cu Maria Sharapova. Pentru un loc in semifinale o va intalni pe Irina Begu intr-un meci care va fi live text aici pe onlinesport.ro, joi, de la ora 15:00.

Halep a castigat disputa din optimi cu Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-3, in putin peste o ora, timp in care jucatoarea noastra a aratat o dispozitie fabuloasa de joc.

In permanenta agresiva pe lovitura de forehand, Halep s-a sprijinit si pe un serviciu care a facut diferenta si in final a inclinat balanta aducandu-i a treia victorie in patru meciuri cu Bacsinszky.

Halep a condus in permanenta cu exceptia debutului setului al doilea cand, de niciunde, elvetianca a obtinut un break si a preluat initiativa pe tabela (2-1). A urmat un break rapid al Simonei, apoi cele doua au ramas umar la umar pana cand Halep si-a trecut in cont break-ul decisiv (5-3).

Fostul numar 2 mondial a inchis meciul cu un game la zero pe propriul serviciu.

In sferturile de finala Simona Halep o va intalni pe Irina Begu, colega si prietena ei din echipa de Fed Cup a Romaniei. Aceasta inseamna ca indiferent de rezultat vom avea o jucatoare in semifinale la Madrid.

Cum Victoria Azarenka (cap de serie 5) s-a retras miercuri din competitie din cauza unei accidentari, Simona Halep ramane principala favorita la castigarea turneului din capitala Spaniei. Este cel mai inalt cap de serie ramas in turneu.

Rezultatele Simonei Halep la Madrid:

Turul 1, Misaki Doi (6-0, 6-3)

Turul 2, Karin Knapp (6-1, 6-1)

Turul 3, Timea Bacsinszky (6-2, 6-3)

GAME cu GAME

17:13 (6-3) Halep inchide meciul cu un game la zero pe propriul serviciu si, cel mai important, si-a regasit dispozitia de joc care ne aminteste de Simona Halep din 2014.

17:11 (5-3) Break Halep dupa un forehand trimis putin afara de Bacsinszky. Jucatoarea noastra va servi pentru calificarea in sferturi, unde o va intalnit pe Irina Begu.

17:06 (4-3) Halep ramane la conducere dupa un nou game consistent pe propriul serviciu. Ofensiva si cu picioare extrem de "vesele" in aceasta partida, Halep alearga dupa fiecare punct si dreapta functioneaza de minune in aceasta partida.

16:56 (3-2) Minge de break salvata de Halep inainte de a trece din nou la conducere.

16:51 (2-2) Halep revine rapid cu break pe tabela si taie din elanul pe care si-l luase Bacsinszky.

16:48 (1-2) De niciunde apare un break in dreptul lui Bacsinszky. Jucatoarea din Elvetia intrerupe o serie foarte buna a Simonei Halep.

16:42 (1-0) Halep incepe cu un game la zero pe propriul serviciu. Un game in care a reusit o lovitura castigatoare marca Marcelo Rios, un voleu din saritura in diagonala terenului, si a incheiat cu un as. Halep a castigat ultimele 11 puncte puse in joc.

16:38 (6-2) Senzationala lovitura de retur prin care Halep inchide setul cu break la zero.

16:34 (5-2) Un singur game o mai desparte pe Halep de castigarea primului set. Jucatoarea noastra ramane agresiva si nu o lasa pe Bacsinszky sa-si faca jocul.

16:30 (4-2) Halep are 40-0 pe serviciul advers si returneaza aproape de coltul terenului adversarei. Aceasta intoarce cu greu mingea in apropierea fileului, insa Halep trimite cu dreapta in fileu. Ce pacat de aceasta minge! La a doua sansa jucatoarea noastra nu mai rateaza tinta si castiga game-ul cu un forehand castigator in lung de linie. Lectie de tenis.

16:25 (3-2) Bacsinszky face pasul in fata, ataca decisiv cu reverul din apropierea fileului si castiga game-ul pe serviciul lui Halep. Jucatoarea noastra pierde avantajul break-ului obtinut in debut.

16:22 (3-1) Primul game pentru Bacsinszky este unul obtinut la zero. Halep a trimis cu reverul in afara terenului la ultimul schimb.

16:18 (3-0) Halep joaca nu tenis inteligent si controleaza fiecare punct. Bacsinszky a contestat o minge la limita si a intrat intr-un schimb de replici cu arbitrul din scaun Kader Nouni. Acesta a ramas ferm pe pozitie si a pastrat decizia initiala, minge buna pentru Simona.

16:14 (2-0) Break obtinut de Halep in urma unui nou game disputat. Inceput cum nu se poate mai bun pentru jucatoarea noastra.

16:06 (1-0) Halep isi castiga primul game de serviciu. Nu a fost deloc un game simplu, Bacsinszky dovedindu-se o adversara tenace inca de la primele schimburi.

INFO: Victoria Azarenka s-a retras din turneu inaintea meciului din turul 3 acuzand o accidentare. In aceste conditii Simona Halep ramane cel mai inalt cap de serie din turneu si principala favorita la castigarea titlului. Una dintre urmatoarele jucatoare din partea de jos a tabloului va ajunge in finala: Pavlyuchenkova, Cibulkova, Cirstea, Siegemund, Chirico, Gavrilova.

16:01 A inceput meciul cu Halep la serviciu.



Sfert de finala romanesc la Madrid. Simona Halep o va intalni pe Irina Begu (joi, 15:00)