Roland Garros

Simona Halep trece de un tur doi complicat la Roland Garros. Cum explica inceputul slab de meci

Un meci deloc usor pentru Simona Halep in turul 2 la Roland Garros contra Zarinei Diyas, jucatoare care a oferit o replica puternica si care s-a batut pentru fiecare minge. Meciul a fost live text pe onlinesport.ro

Halep a castigat in cele din urma, cu 7-6 (5), 6-2, dupa o ora si 23 de minute, obtinand astfel calificarea in turul al 3-lea la Grand Slam-ul din capitala Frantei.

“A fost foarte dificil la inceput, cand am pierdut doua game-uri la rand. Am fost putin nervoasa, dar am revenit si am tinut mingea in teren. In setul doi am regasit ritmu, am simtit terenul mai bine si am fost mai agresiva. Am jucat mai bine si sunt bucuroasa ca am reusit sa castig. Este intotdeauna cand joc in primul meci, maine am zi libera si nu trebuie decat sa raman concentrata”, a spus Halep dupa meci in interviul acordat fostului jucator francez Cedric Pioline chiar la nivelul terenului.

Halep a inceput cu doua game-uri pierdute la rand, dintre care unul a fost un break alb, si s-a vazut apoi condusa cu 4-1.

Jucatoarea noastra a recuperat primul break (1-2), dar nu a reusit sa-si castige game-ul de serviciu, dupa ce a avut 40-30 la un moment dat in jocul patru.

Au urmat trei game-uri consecutive pentru Halep si aceasta a revenit la 4-4, nu fara emotii insa, Diyas avand minge de 5-3 pe serviciul Simonei.

Halep trecea in premiera la conducere (5-4), insa nu reusea sa profite de avantajul serviciului, cedand al doilea break la zero in setul inaugural.

Diyas a intors scorul la 6-5 in favoarea sa si a pus presiune pe Halep care urma la serviciu. S-a ajuns la tie-break, joc decisiv in care Halep a condus cu 2-0 si 4-2, fiind de fiecare data egalata. In cele din urma a inchis primul set cu 7-5 in tie-break.

Trei break-uri in primele patru game-uri din setul secund, doua in dreptul lui Halep, au facut ca tabela sa arate 3-1 si apoi 4-1.

Diyas n-a mai avut forta sa revina si nici precizia schimburilor din primul set, cand a oferit o replica puternica, astfel ca Halep a inchis usor partida cu 6-2.

[news-119348]



Simona Halep trece de un tur doi complicat la Roland Garros. Cum explica inceputul slab de meci