Roland Garros

Simona Halep si Horia Tecau, parteneri in proba de dublu mixt la Roland Garros

In pregatirea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio din aceasta vara, jucatorii Simona Halep si Horia Tecau vor juca impreuna la dublu mixt in turneul de Mare Slem de la Roland Garros.

Cei doi vor avea o misiune deloc usoara in primul tur, urmand a infrunta perechea sarba formata din Jelena Jankovic si Nenad Zimonijc.

Halep si Tecau au mai jucat dublu mixt la turneul US Open din 2015, cand au ajuns pana in sferturi de finala si au abandonat din cauza programului incarcat al Simonei.

Horia Tecau, specialist de dublu, a obtinut de-a lungul timpului rezultate remarcabile si la dublu mixt, avand un titlu de Mare Slem in palmares, obtinut in 2012 alaturi de Bethanie Mattek-Sands. A mai jucat o finala chiar in acest an alaturi de Coco Vandeweghe, o alta americanca.

La Roland Garros cel mai bun rezultat obtinut de Tecau la dublu mixt este o semifinala jucata chiar in 2015 in echipa cu slovena Katarina Srebotnik.

In alta ordine de idei, la dublu mixt evolueaza in acest an la Roland Garros si Florin Mergea. Acesta face pereche cu Iaroslava Shvedova, jucatoare din Kazahstan antrenata de Victor Ionita. Cei doi sunt favoriti numarul patru, iar in primul tur ii intalnesc pe Lucie Hradecka (Cehia) si Marcin Matkowski (Polonia).



Simona Halep si Horia Tecau, parteneri in proba de dublu mixt la Roland Garros