Roland Garros

GAME cu GAME Roland Garros: Simona Halep eliminata in optimi la Roland Garros

Simona Halep si Samantha Stosur au intrerupt din cauza ploii meciul din optimile de finala de la Roland Garros, duminica, la scorul de 5-3 pentru jucatoarea noastra, Partida ar fi trebuit reluata luni la pranz (12:00), dar dupa aproape trei ore de asteptare organizatorii au anuntat ca toate meciurile sunt reprogramate pentru ziua de marti. Partida a fost reluata marti dupa pranz, dar doar pentru a fi intrerupt dupa nici macar o ora.

FINAL Halep - Stosur 6-7 (0-7), 3-6

16:52 Halep cu spatele la zid. 0-30 pe propriul serviciu si Stosur e la doua puncte de calificarea in sferturi. Halep trimite afara doua mingi usoare din apropierea terenului. Vizibil deranjata de conditiile meteo si de intreuperile repetate, Halep cedeaza prea usor ultimele doua puncte, parca a lovit sa incheie mai repede acest calvar de meci.

16:50 Nicio sansa pentru Halep pe serviciul lui Stosur. Jucatoarea din Australia isi face game-ul la 15 si se apropie la un singur joc de victorie (3-5).

16:38 Stosur nu pare sa fi fost deranjata de ultima intrerupere. Loveste la fel de puternic si de precis. Halep este alergata dintr-o parte in alta a terenului si Stosur are doua mingi de break. Halep salveaza cu mare sansa cele doua mingi. Egalitate. Doua retururi formidabile din partea lui Stosur si aceasta are o noua sansa de break. Anuleaza Halep pentru a treia egalitate. Mai salveaza o minge de break, a patra in acest game, dupa care castiga un raliu de 17 lovituri si inchide jocul (3-4).

16:33 Meciul este reluat cu Stosur la serviciu. 3-2 pentru australianca in setul al doilea. Halep trimite cu forehand-ul in fileu prima minge. Dubla greseala comisa de Stosur (15-15), dupa care Halep trimite doua mingi la rand in fileu. Greseste si Stosur de doua ori si se ajunge la egalitate (40-40). Incredibila ratare din partea lui Halep cu Stosur aproape lipita de fileu. O lovitura de trecere care a iesit afara (2-4).

UPDATE 16:27 Halep si Stosur au revenit pe teren.

UPDATE 16:12 Va reincepe curand meciul. 

UPDATE 15:50 Oamenii de ordine au intrat pe terenuri pentru a indeparta apa stransa de pe prelatele care acopera suprafetele de joc.

UPDATE 15:10 Ploua in continuare la Paris. Singura fereastra disponibila in care se anticipeaza ca nu va ploua este intre orele 16 si 17.

UPDATE 14:25 Meciul nu va fi reluat mai devreme de ora 15:00, anunta organizatorii.

13:49 Se opreste si meciul dintre Halep si Stosur la 3-2 si serviciul pentru australianca in setul secund. Sa speram ca aceasta intrerupere va fi in folosul Simonei.

13:47 Halep isi castiga game-ul de serviciu si ramane in meci. Intre timp Djokovic a pierdut primul set cu Bautista Agut (3-6), iar meciul respectiv a fost de asemenea suspendat din cauza ploii. Aici pe terenul 2 inca se joaca.

13:43 Probleme de mobilitate pentru Halep. Jucatoarea noastra reactioneaza de fiecare data tarziu si face eforturi pentru a tine pasul cu Stosur. Australianca are 40-0 pe propriul serviciu. Game alb pentru Halep (1-3).

13:40 Primul game in setul doi pentru Halep. Un game castigat cu ceva sansa si la mare lupta (1-2). Intre timp Pironkova a trimis in decisiv meciul cu Radwanska dupa ce a castigat sase game-uri la rand de la reluarea meciului (2-6, 6-3). Pe arena Suzanne Lenglen meciul a fost suspendat. 

13:35 Halep are doua mingi de re-break. Stosur urca la fileu si o forteaza pe Simona sa trimita afara. Ambele sunt anulate si, mai mult, Stosur are minge de 2-0 si isi castiga serviciul dupa patru puncte la rand (0-2). In cealalta partida, Pironkova a castigat cinci game-uri la rand cu Radwanska de la set pentru poloneza si 3-0 in al doilea la intreruperea partidei.

13:30 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu. Conduce cu 30-15, dar trimite afara la 30-40 si Stosur face break-ul.

13:28 Tie-break castigat la zero de Stosur, in mod clar jucatoare mai conectata la acest meci. Halep inca nu a intrat in partida si aduna eroare dupa eroare.

13:23 Halep o surprinde pe Stosur, jucatoare venita la fileu, cu o lovitura de trecere cu forehand-ul in diagonala (30-15). Australianca face urmatorul punct cu o minge pe linie. In cele din urma, la mare lupta, Halep castiga primul sau game de la reluarea meciului (6-6). Vom avea tie-break pentru acest prim set.

13:19 Pentru prima data de la reluarea meciului Halep reuseste doua puncte la rand (30-30) si acestea pe serviciul lui Stosur. Halep are o minge de break, pe care insa o rateaza. Stosur preia conducerea pe tabela dupa al treilea game la rand (5-6). Halep n-a castigat inca niciun joc de la reluarea partidei.

13:13 Serveste Halep pentru castigarea primului set. Mingea nu sare la un slice de rever trimis de Stosur (0-15). Halep greseste mult si Stosur are trei mingi de break. Jucatoarea din Australia a intrat mai bine in meci si face break-ul (5-5).

13:10 A reinceput meciul. Stosur la serviciu la 5-3 pentru Halep in primul set. Primele doua puncte ii revine australiencei. Halep rateaza un rever din alergare in lung de linie. Mingea iese putin afara si Stosur are trei mingi de game (4-5).

UPDATE 13:06 Cele doua jucatoare se incalzesc.

UPDATE 12:55 Terenurile au fost descoperite si se fac ultimele pregatiri pentru inceputul meciurilor. Nu s-a mai jucat de duminica dupa-amiaza la Roland Garros.

UPDATE 12:45 Organizatorii fac eforturi pentru a indeparta apa adunata pe prelata care acopera terenul central.

UPDATE 12:00 Ploua in continuare in capitala Frantei. Organizatorii avanseaza ora 12:30 ca posibila pentru startul meciurilor.

UPDATE 10:25 Se anunta o noua zi ploioasa la Paris. Cel putin in cursul diminetii vremea este total nefavorabila pentru tenis.


sursa: twitter.com

00:22 Halep joaca marti de la ora 12:00 a Romaniei, pe terenul 1, cu conditia sa nu ploua. Partida cu Sam Stosur se reia de la 5-3 pentru Halep in setul 1, cu australianca la serviciu.

14:50 Oficial, ziua de luni este complet suspendata. Nu se va disputa niciun meci la Roland Garros. Este pentru prima data in ultimii 16 ani cand ploaia duce la suspendarea tuturor meciurilor dintr-o zi.

14:43 Conform comentatorilor englezi de la postul tv Eurosport, este posibil ca astazi sa nu se mai joace deloc la Roland Garros din cauza ploii care va dura pana maine, cu cod portocaliu. Este posibil ca astazi sa fie niste mici pauze de ploaie, dar prea mici pentru a relua sau termina meciurile. Sa vedem ce va fi pana la urma.

14:00 UPDATE: Terenul numarul 1 ramane acoperit, dar spre deosebire de ultima actualizare intre timp s-au adunat mai multi spectatori in tribune. Adapostiti dupa umbrele acestia asteapta oprirea ploii. Organizatorii anunta ora 14:30 ca posibila pentru reinceperea meciului.

13:00 UPDATE: Nicio schimbare la Paris in ceea ce priveste conditiile meteo. Ploua in continuare si organizatorii avanseaza ora 14:00 pentru reluarea meciului. Aceasta, evident, daca ploaia se va opri pana atunci.

12:05 UPDATE: Ploua in continuare la Paris si terenurile raman acoperite. Organizatorii anticipeaza ora 13:00 pentru startul meciului Halep-Stosur.

21:55 Organizatorii de la Roland Garros au anuntat ca meciul suspendat din cauza ploii va fi reluat luni.

21:35 Meciul este suspendat din cauza ploii la 5-3 pentru Halep in primul set. Stosur urma la serviciu. Jucatoarele se retrag la vestiar. La Paris mai este doar o ora de lumina naturala si sunt sanse mari ca meciul sa fie continuat luni.

21:33 Halep se vede condusa pe propriul serviciu, dupa ce a avut 30-0. Salveaza in extremis mingea de break cu un forehand in diagonala la limita. Mingea a fost pe linie. Halep face din nou pasul in fata, se intinde ca un paianjen si pune voleul castigator in terenul advers (5-3).

21:26 Este randul lui Halep sa faca pasul in fata pentru a forta un break. Castiga primele trei puncte pe serviciul lui Stosur. Australianca recupereaza doua puncte, dar Halep o forteaza sa comita eroarea dupa un forehand in lungul liniei. Break Halep (4-3).

21:19 Trei mingi de game pentru Halep (40-0). Stosur intra in teren si puncteaza cu forehand-ul de retur pe serviciul doi. Urmeaza doua erori nefortate si Stosur egaleaza (40-40). Ce punct castiga Halep la minge de game! Un punct obtinut mai mult din defensiva si Halep egaleaza (3-3).

21:10 Halep face pasul in fata la 30-30 pe serviciul advers, dar Stosur o paseaza cu un forehand in lung de linie. In cele din urma Halep face rost de o minge de break, pe care o rateaza cu un retur in fileu. Stosur inchide un game extrem de lung si disputat ramanand la conducere (2-3).

21:00 Meciul dintre Halep si Stosur a fost mutat pe terenul 1, desi era programat pe Philippe Chatrier.

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

HALEP

STOSUR

1,28

3,40

14:32 Albert Ramos furnizeaza surpriza prin eliminarea in trei seturi a favoritului numarul 8, Milos Raonic. Pe arena Suzanne Lenglen urmeaza meciul Irinei Begu.

Irina Begu o intalneste pe Shelby Rogers din Statele Unite in al doilea meci programat pe arena Suzanne Lenglen. Partida celor doua va incepe dupa disputa masculina dintre Milos Raonic si Albert Ramos.

Prin prisma locurilor ocupate in clasamentul mondial, Begu pe 28 si Rogers pe 108, jucatoarea noastra porneste cu prima sansa, dar americanca s-a aratat capabila de rezultate mari la editia din acest an a turneului de la Roland Garros. Le-a eliminat, pe rand, pe Karolina Pliskova, Elena Vesnina si Petra Kvitova, acesteia din urma administrandu-i doua seturi la zero!

De cealalta parte, Begu va juca in premiera in optimi la Roland Garros, egalandu-si cea mai buna performanta din cariera intr-un turneu de Mare Slem. Sportiva noastra a mai disputat optimi in urma cu doi ani la Australian Open.

Simona Halep, cap de serie numarul 6, a avut un meci deloc usor in turul 3 cu Naomi Osaka, jucatoare care i-a luat un set si a facut-o sa exprime cel mai bun tenis pentru victorie.

In ultimul meci al zilei de duminica pe arena centrala Philippe Chatrier, Halep o va intalni pe Samantha Stosur. Cele doua au jucat recent in semifinale la Madrid, unde jucatoarea noastra s-a impus cu 6-2, 6-0, pentru ca ulterior sa castige si trofeul.

Stosur, o fosta finalista la Roland Garros ca si Halep de altfel, nu mai reprezinta o sperietoare in circuit, iar Halep in mod normal ar trebui sa se califice in sferturile de finala.



GAME cu GAME Roland Garros: Simona Halep eliminata in optimi la Roland Garros