Roland Garros

Simona Halep pierde finala de la Roland Garros

Simona Halep a pierdut sambata finala de la Roland Garros, insa a opus o rezistenta fantastica in fata Mariei Sharapova. Meciul a durat trei ore si s-a terminat cu victoria rusoaicei 4-6, 7-6 (7-5), 4-6. Sharapova a jucat aproape ceas si a uzitat de toate tertipurile, stand mereu la serviciu un timp indelungat sau plecand dupa setul al doilea, castigat de Halep, la vestiar, acolo  acolo unde a stat zece minute ca sa isi schimbe rochia. La final, Simona Halep a ramas cu ochii in lacrimi, iar publicul i-a scandat numele: SI-MO-NA! Halep a progresat mult dupa finala pierduta la Madrid in fata Sharapovei, insa nu suficient pe moment. Ea va fi de luni locul 3 mondial si a luat un cec de 825.000 de euro.

Dupa un prim set de 57 de minute castigat de Sharapova la patru, dupa ce Halep incepuse mai bine si condusese cu 2-0 la adapostul unui break, setul doi a fost unul monumental si a durat 72 de minute. De la 3-2 pentru Sharapova, Simona Halep a schimbat jocul.

Insa nu a fost simplu. A facut un break si a trecut in fata cu 5-4, dar nu a reusit sa inchida setul, Sharapova raspunzand cu un rebreak. Apoi jucatoarea noastra a mai facut un break si s-a dus in fata cu 6-5, servind din nou pentru set. Din nou Sharapova a facut break si s-a intrat in tie-break.

In tie-break, Halep si-a facut primele puncte pe serva proprie abia cand era condusa cu 4-3, dupa ce Sharapova condusese cu 4-1 la un moment dat. La 5-4 pentru rusoaica Halep si-a luat ambale serve si a trecut in fata la 6-5, pentru ca apoi sa castige punctul imediat pe serva Sharapovei si sa ia setul doi la tie-break cu 7-5.

Setul trei a inceput cu un break al Mariei Sharapova, insa Halep a facut imediat rebreak si apoi si-a luat clar serva, aratand ca este mult mai proaspata fizic.

Halep a fost la un pas sa reuseasca un nou break in game-ul patru, insa Sharapova si-a castigat serva pentru ca apoi sa faca rusoaica break, trecand in fata cu 4-2, dupa ce Halep a fost aproape de 3-1.

Halep a facut rebreakul si a restabilit egalitatea la patru, insa Sharapova a mai facut la randul sau un break si a luat setul trei cu 6-4.

[news-107432]



Simona Halep pierde finala de la Roland Garros