Roland Garros

Simona Halep eliminata in turul 2 la Roland Garros

Simona Halep a furnizat cea mai mare surpriza a turneului de la Roland Garros de pana acum si nu este deloc una placuta.

Halep, cap de serie numarul 3, a fost invinsa in runda secunda de jucatoarea croata Mirijana Lucic-Baroni (70 WTA), cu 7-5, 6-1, la capatul unui meci in care jucatoarea noastra a fost de nerecunoscut.

Inca de la inceput Lucic-Baroni a surprins-o pe Halep cu un joc agresiv, la fel cum s-a intamplat si la ultima lor intalnire, in 2014 la US Open pe suprafata rapida.

Deja dupa primele trei game-uri sportiva croata avea in dreptul sau cinci mingi direct castigatoare, iar break-ul si-a facut aparitia rapid (1-3).

Halep a avut puterea sa revina si sa egaleze scorul dupa primele sase game-uri (3-3), dar in continuare nu a avut raspuns in fata serviciului de forta al adversarei.

Lucic-Baroni a fost mereu cu un pas in fata Simonei Halep, iar aceasta a fost nevoita sa alerge dupa adversara, in conditiile in care a aratat ca nu se afla in cel mai bun moment al sau.

Mereu a doua la minge, Halep nu a reusit sa puna niciun moment stapanire pe joc si practic a fost nevoita sa evolueze in teren dupa ritmul impus de adversara.

La 5-6 avea sa vina al doilea break care a pus practic punct primului set.

In setul al doilea caderea jocului Simonei Halep a fost si mai abrupta, iar game-urile s-au adunat cu repeziciune in dreptul croatei. Aceasta s-a trezit conducand la un moment dat cu un neverosimil 5-0.

Halep reusea un game alb mai mult ca o rabufnire de orgoliu, pentru ca in jocul imediat urmator Lucic-Baroni sa inchida partida cu 6-1.

Nici croatei nu i-a venit sa creada ce rezultat a reusit dupa felul in care si-a pus mainile in cap la incheierea meciului.

Halep, finalista in 2014 la Roland Garros, nu prinde nici macar a doua saptamana in acest an si va pierde puncte importante in clasamentul mondial.



Simona Halep eliminata in turul 2 la Roland Garros