Roland Garros

Simona Halep ajunge in optimi la Roland Garros dupa un test greu cu Naomi Osaka. O racheta a cazut prada nervilor Simonei

Un meci mai greu decat se anunta inainte pentru Simona Halep contra japonezei Naomi Osaka, a 101-a jucatoare a lumii. Halep si-a aflat vineri dupa-amiaza adversara din optimi.

Halep s-a impus in cele din urma in trei seturi, cu 4-6, 6-2, 6-3, si va juca pentru un loc in sferturi cu invingatoarea dintre Samantha Stosur si Lucie Safarova, alte doua jucatoare care au disputate finale la Roland Garros.

Redutabila in jocul static din spatele terenului, Osaka a surprins-o pe Halep cu loviturile sale puternice, niponia reusind de altfel si primul break al meciului (2-1 in primul set). Halep a revenit si s-a distantat la 4-2 dupa un game la zero pe serviciul advers. In game-ul sapte s-a decis practic setul inaugural, Osaka reusind sa revina pe tabela cu break. Jucatoarea din Japonia a mai reusit un break la 4-4 si a inchis apoi setul la serviciu. Halep si-a pierdut cumpatul si a distrus racheta de joc, motiv pentru care a si primit un avertisment.

“Imi pare rau pentru racheta. Am fost prea nervoasa si nu m-am putut controla”, a spus aceasta la interviul acordat dupa meci lui Fabrice Santoro.

[news-119382]

Halep s-a distantat in debutul setului secund la 3-0, dupa ce reusise un break la zero in al doilea game, dar Osaka a reusit sa recupereze doua game-uri la rand venind la 3-2. Un nou break a dus-o pe Halep la 4-2 si in cele din urma jucatoarea noastra a inchis setul fara probleme.

“A fost un meci mental si bazat pe experienta. Ea a jucat cu adevarat bine, dar am devenit mai relaxata in setul al doilea si mi-am luat punctele”, a mai explicat Halep dupa meci.

Setul al treilea a inceput cu un game extrem de greu si disputat pe serviciul lui Halep. Aceasta a salvat minge de break si a pus primul punct pe tabela. Osaka a raspuns cu un game la zero (1-1), dupa care Halep a rupt echilibrul cu break (3-1). Japoneza a avut puterea sa egaleze la trei, dar in cele din urma experienta superioara a Simonei Halep a facut diferenta. Un break la zero obtinut la 4-3 si un game solid de serviciu i-au adus acesteia victoria.



Simona Halep ajunge in optimi la Roland Garros dupa un test greu cu Naomi Osaka. O racheta a cazut prada nervilor Simonei