Roland Garros

GAME cu GAME Simona Halep - Maria Sharapova, in finala de la Roland Garros

Simona Halep a jucat, live, finala de la Roland Garros, contra jucatoarei din Rusia Maria Sharapova. Un meci de peste trei ore pe care il puteti revedea mai jos, in scrie, punct cu punct.

FINAL Simona Halep - Maria Sharapova 4-6, 7-6 (7-5), 4-6

19:27 Simona Halep este invitata pe podium pentru a primi trofeul.

19:26 Chris Evert, de sapte ori campioana la Roland Garros, va inmana trofeele celor doua finaliste. Aceasta este asistata de presedintele Federatiei Franceze de Tenis.

19:22 Sharapova: "Felicitari pentru Simona si pentru ce a realizat astazi. Nu-mi vine sa cred, acum 7-8 nu-mi inchipuiam ca voi castiga Roland Garros-ul. Pentru mine acest turneu inseamna foarte mult".

19:19 Halep are lacrimi in ochi si reactioneaza la sustinerea suporterilor. Ridica mana a multumire si un nou rand de lacrimi iau locul celor abia sterse. Sunt cu siguranta sentimente amestecate pentru Halep.

SET 3, 4-6 (19:16) Sharapova la serviciu. Primele doua puncte sunt ale rusoaicei (30-0). Trei mingi de meci pentru Sharapova si meciul se incheie cu victoria rusoaicei dupa trei ore si doua minute.

SET 3, 4-5 (19:12) Trei mingi de break acum pentru Sharapova. Rusoaica loveste formidabil din orice pozitie. Halep face tot ce trebuie de fiecare data, dar Sharapova este de netrecut. Break la zero pentru rusoaica. Urmeaza la serviciu.

SET 3, 4-4 (19:09) Sharapova incepe game-ul cu a 11-a dubla greseala. Halep se apara extraordinar si are minge de break dupa o minge trimisa in fileu de adversara (30-40). Vine dubla, a doua in game si a 12-a in meci. BREAK Halep si scorul redevine egal.

SET 3, 3-4 (19:03) Halep ramane calma si castiga game-ul de serviciu, chiar daca a comis a patra dubla eroare in meci. 

SET, 3, 2-4 (19:00) Sharapova la serviciu. Castiga primul punct. Game la zero si scorul se duce la 4-2 pentru Sharapova, dupa ce Halep a fost la o minge de 3-1 mai devreme. Acesta este tenisul.

SET 3, 2-3 (18:57) Halep rateaza nepermis lovitura decisiva din apropierea fileului. Sharapova era resemnata, dar atat a asteptat pentru a reintra in joc. Trei mingi de break pentru rusoaica. Prima este salvata de Simona. Si a doua. Break Sharapova dupa o minge trimisa in fileu de Halep. O fi normal sa te bucuri cu ambele maini deasupra capului dupa un punct gresit de adversara ta?

SET 3, 2-2 (18:53) Ne aflam intr-un moment al meciului in care Halep are initiativa, conduce punctele acolo unde isi doreste, iar Sharapova este responsabila cu erorile. Sharapova a avut 40-15, dar nu mai are aceeasi luciditate aratata in primele doua seturi si se ajunge la egalitate. Rusoaica are insa noroc cu fileul. Minge de game irosita de Sharapova. Sunt mingi care in primul set cel putin nu ar fi iesit afara. Este randul Simonei sa rateze sansa de break. Cum ar fi fost un 3-1? Inca se poate. Halep are o noua sansa de break dupa un voleu superb din apropierea fileului. Sharapova este imaginea deznadejdii, dar nu se preda. Scoate doua puncte doar ea stie de unde si egaleaza la doi.

SET 3, 2-1 (18:42) Halep preia conducerea in decisiv si pune mare presiune acum pe serviciul Mariei Sharapova.

STATISTICA: Sharapova a castigat ultimele 19 meciuri de trei seturi pe care le-a disputat. Halep a obtinut victoria in 10 din cele 11 astfel de situatii. Singurul meci de trei seturi pierdut a fost in finala de la Madrid chiar in fata adversarei de astazi.

18:40 Halep la serviciu, Sharapova nu stie ce sa mai faca. Acum schimba si racheta. Pare obosita si iritata pentru pierderea setului secund.

SET 3, 1-1 (18:39) Sharapova ajunge la a 9-a dubla greseala in acest meci. Simona o surprinde pe adversara cu o minge lunga si are doua sanse de re-break. Sharapova este avertizata abia acum pentru tragere de timp la serviciu. Daca va continua urmeaza pierderea punctului. Revenim la meci unde Halep reuseste re-breakul si egaleaza la unu.

SET 3, 0-1 (18:35) Sunt doua mingi de break pentru Sharapova la 15-40 si echilibrul se rupe devreme.

18:32 Incepe setul decisiv cu Halep la serviciu. Este primul decisiv in finala feminina de la Roland Garros de la Jennifer Capriati cu Kim Clijsters in 2001. Decisivul de atunci s-a terminat 12-10 pentru jucatoarea din SUA.

18:31 Sharapova iese de la vestiar dupa aproape 10 minute. Halep a reusit sa o "dezbrace" pe rusoaica, aceasta iesind cu o rochie noua, dupa cea din primele seturi era uda aproape de sus pana jos.

18:23 Sharapova sta o vesnicie la serviciu la minge de set pentru Halep. Intra prima minge, Halep returneaza in profunzime si Sharapova retrimite afara. Avem decisiv.

TIE-BREAK: Sharapova are primul serviciu cand se implinesc 2 ore de la startul partidei. Mini-break Halep dupa o dreapta trimisa afara de Sharapova. Retur agresiv din partea Mariei Sharapova pe serviciul doi al lui Halep (1-2 Sharapova). Greseste si rusoaica, iar Halep face al doilea mini-break (2-2). Sharapova ataca violent serviciul lui Halep si se desprinde la doua puncte (2-4). Primul punct realizat de Simona cu serviciul in acest tie-break (3-4). Halep are de doua ori serviciul la 4-5. Prima minge intra la Halep si egaleaza la cinci. Ambele servicii sunt castigate de Halep si aceasta are minge de set la 6-5. Serveste Sharapova.

SET 2, 6-6 (18:13) Sharapova ataca serviciul doi al Simonei si face punctul cu dreapta. A doua minge este jucata de Halep pe reverul adversarei, dar mingea iese putin afara. Trei mingi de break Sharapova. Simona incearca o scurta, Sharapova ajunge, iar apoi loveste puternic fix in Halep dupa un lob incercat de favorita noastra. Break si vom avea tie-break pentru acest set.

SET 2, 6-5 (18:09) Trei mingi de break pentru Halep. Caracter impresionant aratat de jucatoarea noastra care a uitat repede game-ul anterior. Primele doua sanse sunt anulate de Sharapova, dar a treia minge este valorificata pe o eroare nefortata a rusoaicei. Halep conduce 6-5 si va servi pentru castigarea setului al doilea.

SET 2, 5-5 (18:04) Prima minge este scapata afara de Halep (0-15). Ca din tun pleaca mingile de forehand ale rusoaicei (0-30). Un punct important care ii revine Simonei pe o minge trimisa afara de Sharapova. Putin afara mingea Simonei si acum sunt doua sanse de re-break pentru Sharapova. Prima anulata de Simona pe fondul unui joc ofensiv. Halep nu sta la discutii. Nu se poate asa ceva: Halep serveste cu prima minge, serveste bine, Sharapova returneaza si mingea loveste banda fileului inainte de a cadea in terenul Simonei. Urat punct, dar face parte din tenis. Break Sharapova.

SET 2, 5-4 (17:59) Serveste Sharapova si are 40-30, insa o statistica a erorilor nefortate arata ca rusoaica a gresit mai mult in acest meci (30-20). Revenim la meci cu o lovitura splendida a Simonei Halep si mingea gaseste coltul terenului (40-40). Fabulos punct castigat de Halep dupa o aparare sustinuta. Publicul erupe din nou: "Simona, Simona". Minge de break pentru Halep dupa cel mai lung schimb de mingi al meciului (20 lovituri). BREAK Halep si jucatoarea noastra va servi pentru trimiterea meciului in decisiv. Ar fi minunat.

SET 2, 4-4 (17:53) Serveste Halep si obtine primul punct pe eroarea rusoaicei. Lovitura fabuloasa gasita de Halep cu dreapta in lungul liniei. Publicul explodeaza din nou si arbitrul din scaun controleaza tot mai greu multimea dezlantuita: "Simona, Simona". Vine insa a treia dubla greseala in dreptul jucatoarei noastre (30-15). Doua puncte la rand reusite de rusoaica si aceasta are minge de break. Halep urca pas cu pas spre fileu si salveaza cu forehand castigator. Rezista Halep si egaleaza la patru dupa ce a salvat doua mingi de break.

SET 2, 3-4 (17:45) Primul as pentru Sharapova in aceasta finala cu un serviciu al T. Halep trimite in fileu si foarte repede Sharapova se duce la 40-0. Halep incearca in acelasi loc, mingea trece fileul si Sharapova este obligata practic sa trimita mult afara (40-15). SENZATIONAL punct reusit de Halep cu dreapta in diagonala. Sharapova este intinsa serios si nu mai poate ajunge mingea. Pumnul sus pentru Halep si multa incredere. Se joaca din nou tare, cu intensitate, fiecare punct cantareste enorm in aceasta perioada a meciul. Game Sharapova si aceasta trece din nou la conducere.

SET 2, 3-3 (17:41) Halep revine la serviciu si loveste bine cu reverul in lung de linie (15-0). Sharapova trimite afara cu forehand-ul in diagonala si Halep are doua mingi de 3-3. Superba lovitura gasita in lung de linie si Halep tine aproape de Sharapova.

SET 2, 2-3 (17:36) A sasea dubla greseala comisa de Sharapova (0-15). A doua dubla la rand si Sharapova ajunge la un total de sapte astfel de erori. Se redreseaza insa cu o diagonala pe dreapta parca pusa "cu mana" langa linie. A treia dubla greseala pentru Sharapova in acest game (40-40). Rusoaica ramane pe pozitie si scapa din acest game in care a gresit mult, dar a si avut o sansa in plus.

SET 2, 2-2 (17:30) Prezenta de spirit extraordinara la Halep. 40-0 si deja se formeaza un cor important in tribune: "Simona, Simona". Sharapova trimite o diagonala pe care Halep nu reuseste sa o returneze in teren (40-15). Se apara formidabil Halep. Este o luptatoare, iar tribuna are o reactie incredibila. Parca s-ar juca la Bucuresti.

17:27 Halep la serviciu. Are sansa egalarii la doi.

SET 2, 1-2 (17:25) Dubla greseala pentru Sharapova. A cincea in acest meci. Halep are 30-0 pe serviciul advers. Revine aproape obsedant acest contre-pied in jocul rusoaicei si de fiecare data ii iese schema. Simona raspunde cu aceeasi moneda si o prinde pe rusoaica pe picior gresit. Doua sanse de break pentru jucatoarea noastra. BREAK Halep dupa o minge in fileu a Mariei Sharapova.

17:23 Sharapova la serviciu dupa ce a castigat primele doua jocuri ale setului secund.

SET 2, 0-2 (17:22) Halep gaseste dreapta din alergare si o surprinde pe Sharapova. Rusoaica trimite afara (30-15 Halep). Sharapova profita de o minge mai scurta, pe care o ataca in forta si face punctul. Halep profita de un prim serviciu care intra in teren si are minge de 1-1. Sunt momente in care Halep parca o invita la joc pe Sharapova, exprima poate si putina teama, iar rusoaica nu e genul care sa refuze lupta. Sansa de break Sharapova. Punctul este salvat de Halep cu un serviciu bun, urmat de forehand castigator in partea opusa a terenului (40-40). Finala ramane spectaculoasa, dar pe alocuri pare o disputa intre David si Goliat, daca este permisa comparatia. Simona loveste rafinat, are puncte frumoase, insa Sharapova este mai brutala, mai incisiva, mai patrunzatoare in terenul advers. A doua dubla greseala pentru Halep si este din nou minge de break pentru Sharapova. Halep scapa reverul afara pe fondul unui retur rapid. Break Sharapova.

SET 2, 0-1 (17:15) Sharapova castiga la zero primul game al setului secund.

17:13 Incepe setul al doilea cu Sharapova la serviciu. O statistica interesanta ne arata ca cele doua jucatoare au procentaj egal la puncte obtinute cu primul serviciu (58%).

SET 1, 4-6 (17:10) Mingea trimisa de Halep se opreste in banda fileului, dupa ce castigase primul punct al game-ului. Sharapova simte pericolul si accelereaza din nou pe lovitura. Halep se intinde, dar nu gaseste terenul (15-30). Mai greseste si Sharapova, iar mingea trimisa de ea nu trece fileu (30-30). Minge de break si set pentru Sharapova dupa un punct de mare spectacol. Superb Halep: serviciu la T si apoi dreapta castigatoare in diagonala (40-40). Halep scapa mult afara dreapta in diagonala si primul set este castigat de Sharapova in 57 de minute.

17:05 Halep la serviciu pentru a egala scorul la cinci.

SET 1, 4-5 (17:04) Halep returneaza bine si o obliga pe Sharapova sa trimita afara (15-30 Halep). Dubla eroare Sharapova, a patra, si Halep are doua mingi de break. Prima este ratata cu un rever scapat putin in afara terenului. Mai ramane o sansa. Este randul Simonei Halep sa-si valorifice intuita si se produce break-ul mult asteptat. 

17:02 Serveste Sharapova, iar Halep are nevoie de break pentru a ramane in set.

SET 1, 3-5 (17:01) Superba lovitura de dreapta in diagonala din partea Simonei. Dreapta castigatoare. 40-0 si Halep este aproape de primul sau game la zero. Game alb si important este ca Halep a intrerupt seria castigatoare a rusoaicei.

17:00 Halep la serviciu cu mingi noi pentru a ramane in set.

SET 1, 2-5 (16:57) Mult efect pus in serviciu de Sharapova si aceasta preia usor initiativa (15-15).  Doua mingi de game pentru Maria Sharapova. Sunt sanse de 5-2 in acest prim set. Este cel mai scurt game al finalei, unul care intra in contul rusoaicei. Sharapova se apropie la un joc distanta de castigarea primului set.

16:55 Sharapova la serviciu. Pana acum rusoaica arata un plus de forta in lovitura. Loveste mai adanc si arata ca a studiat-o mult pe Halep inaintea meciului.

SET 1, 2-4 (16:54) Din nou Sharapova intuieste lovitura Simonei, este acolo si trimite un lob pe care Halep nu-l mai poate ajunge (15-30 Sharapova). Greseste Halep si rusoaica are acum doua sanse de break. Rever in lung de linie castigator si Sharapova se duce la 4-2 cu patru jocuri la rand.

16:52 Se reia meciul cu Halep la serviciu. Sharapova a fost avertizata in pauza de arbitrul din scaun pentru tragerile sale de timp.

16:50 Pentru prima data Sharapova trece la conducere dupa trei game-uri la rand. Dar ce game-uri, unul mai disputat ca altul. Se joaca foarte intens si finala este onorata din plin de cele doua finaliste.

SET 1, 2-3 (16:49) Sharapova acopera extraordinar terenului, este prezenta la aproape fiecare minge trimisa de Halep si dreapta ii functioneaza la parametrii foarte inalti. Loveste tare, apasat, aproape de linia din spate a terenului. Halep trimite afara (30-15), dar reuseste apoi un punct de mare lupta si o obliga pe rusoaica sa mai greseasca si ea (30-30). Sharapova intarzie mult intre puncte, dar nu o ajuta prea multa. Trimite afara si din nou egalitate la 40. "Lupta Simona", se aude o voce din tribuna. Sunt multi romani pe arena centrala de la Roland Garros. Halep o alearga pe Sharapova, pune doua mingi pe linie si egaleaza ridicand spectatorii in picioare. Dubla greseala, a treia in acest meci, si minge de break Halep. Game lung de peste 8 minute si inca nu s-a incheiat. Sharapova intarzie tot mai mult la serviciu si poate n-ar strica sa primeasca la un moment dat un avertisment. Minge de game acum pentru rusoaica dupa un contre-pied reusit.

16:40 O luam practic de la zero. Sharapova la serviciu. Egalitate si la numarul de puncte obtinute de fiecare (17-17).

SET 1, 2-2 (16:39) Vine primul as pentru Simona Halep in aceasta finala (15-0), dar imediat apare si prima dubla greseala. Nu este nimic iesit din comun. Se intampla adesea in tenis. Deplasare excelenta in teren a Simonei Halep, iar Sharapova scoate sunete care ii tradeaza efortul tot mai sustinut (30-15). Rusoaica scoate insa din maneca un forehand castigator in lung de linie. Lovitura de mare campioana, sa recunoastem. O noua lovitura castigatoare cu dreapta in lung de linie si Halep are de aparat o minge de break. Rever in diagonala care o scoate pe Sharapova din teren, Halep urca la fileu si termina punctul cu voleu castigator. Egalitate. Halep raspunde cu dreapta castigatoare in lung de linie la sansa de break pentru Sharapova. Din nou egalitate. Halep incearca o scurta, dar nu-i iese cum trebuie. Sharapova ajunge si finalizeaza in diagonala. Se joaca la un nivel foarte ridicat, cu lovituri fabuloase de ambele parti. O noua sansa de break pentru Sharapova, a patra in acest game. Halep trimite mult afara si scorul redevine egal. 

16:31 Halep la serviciu.

SET 1, 2-1 (16:29) A doua dubla greseala in contul rusoaicei (15-15). Halep joaca lung si trimite in coltul terenului. Sharapova este prinsa pe picior gresit si trimite afara (30-30). Un punct electrizant pe un atac la fileu al Simonei Halep. Sharapova intuieste intentia jucatoarei noastre si returneaza in picioare de unde Halep reia in fileu. Primul game pentru Sharapova. Se joaca intens, se joaca repede, cum ii place lui Halep.

16:25 Unsprezece minute pentru primele doua game-uri. Sharapova revine la serviciu.

SET 1, 2-0 (16:24) Sharapova gaseste un unghi foarte inchis pe diagonala terenului si obtine punctul (15-15). Se joaca aspru, se joaca pe atac inca din debut. Sharapova scapa acum dreapta in afara terenului si Halep conduce (30-15). Ataca Sharapova la fileu si castiga punctul, semn ca o respecta mult pe Halep si cumva i-a luat frica jucatoarei noastre. Halep raspunde spectaculos si are minge de game, minge de 2-0. Sharapova deschide mult unghiul si diagonala scurta ii intra din nou. Egalitate si se intra in prelungiri. Halep gaseste reverul in lung de linie castigator. Superba lovitura si presedintele Federatiei Franceze de Tenis este surprins si incantat in egala masura dupa expresia fetei. Halep castiga game-ul cu un voleu castigator in lung de linie din apropierea fileului.

16:20 Serveste Halep. Cele doua jucatoare au schimbat terenurile.

SET 1, 1-0 (16:19) Rusoaica face primul punct cu dreapta dupa o lovitura lunga in apropierea liniei de fund a terenului. Sharapova scapa dreapta afara (15-15). Din start observam intentia acesteia de a o tine pe Halep cat mai in spatele terenului. Halep preia initiativa, o alearga pe Sharapova in lateral si o obliga sa comita a doua eroare nefortata (15-30). Forteaza Halep cu reverul in lung de linie si Sharapova are minge de game. Dubla eroare Sharapova si primul game intra in prelungiri. "Hai Simona", se aude din inaltul tribunei. Sharapova greseste din nou nefortat si Halep incepe cu un BREAK.

16:13 Incepe finala cu Sharapova la serviciu.

16:12 Finala este arbitrata de francezul Kader Nouni. 30 de grade Celsius in aer la Paris si vant slab de 10 km/h.

16:05 Incepe incalzirea. Tribunele sunt arhipline. Sharapova a pierdut cate un set in ultimele trei meciuri, de fiecare data primul. Halep a ajuns in finala fara set pierdut.

16:03 Simona Halep intra pe teren in uralele publicului. Are zambetul pe buze si pare relaxata inaintea meciului.

16:02 Maria Sharapova este prima finalista care patrunde pe teren. A 9-a finala majora pentru rusoaica in cariera.

16:01 Cele doua jucatoare urca spre teren prin tunelul de la vestiare.

15:47 Putine minute pana la startul celui mai asteptat meci de tenis in Romania dupa 1989 incoace.

13:14 Buna ziua si bun gasit pentru finala de la Roland Garrros in care joaca Simona Halep, Va invitam alaturi de noi, de la ora 16:00.

[news-107453]

Simona Halep este prima dupa Justin Henin, in 2007, care a ajuns in finala la Roland Garros fara sa piarda vreun set. 

Ea o intalneste in finala pe Sharapova, pe care nu a invins-o niciodata. Rusoaica are 3-0, iar ultima victorie a fot pe zgura de la Madrid. Poate Halep sa o bata acum? Chiar ea spune ca da, ca isi doreste revansa si ca a invatat multe dupa meciul pierdut in Spania recent.

[news-107431]

Halep a invins-o in semifinale pe Andrea Petkovic din Germania, cu 6-2, 7-6 (4), dupa un meci de o ora si 30 de minute.

Sharapova vine dupa trei meciuri la rand de trei seturi, insa asta nu poate insemna nimic. Sharapova a adunat acum 26 de victorii din ultimele 27 de partide jucate in trei seturi. Nu a pierdut nici unul dintre ultimele 19 meciuri in trei seturi. Ultima infrangere pe zgura in trei seturi a avut loc in 2010, cu Henin, la Roland Garros.

Asadar, cu atat mai mult, se desprinde lucrul din titlu: Halep are nevoie de o victorie in doua seturi si, daca se ajunge in decisiv, sa stie ca ea este cea care poate pune capat seriei fulminante a Sharapovei.

[news-107428]



GAME cu GAME Simona Halep - Maria Sharapova, in finala de la Roland Garros