Roland Garros

Roland Garros: Djokovic il invinge categoric pe Nadal

Finala din sferturi sau cel mai mare sfert de finala al tuturor timpurilor. Asa a fost prefatat al 44-lea duel dintre Novak Djokovic si Rafael Nadal, doi dintre cei mai mari jucatori din ultimii ani si nu numai in tenisul mondial. Djokovic s-a impus in trei seturi obtinand una dintre cele mai categorice victorii din istoria confruntarilor cu Nadal.

FINAL Djokovic - Nadal 7-5, 6-3, 6-1

19:13 Punct final. Djokovic inchide meciul cu un break la zero. Nadal a cedat complet in acest set al treilea si visul sau de a obtine al 10-lea trofeu pe zgura de la Roland Garros.

19:09 Game la zero reusit de Djokovic si acesta mai are nevoie de un singur joc pentru a castiga meciul in trei seturi.

INFO: Djokovic domina autoritar si ajunge la 41 de puncte direct castigatoare. Nadal nu a reusit decat 15 puncte decisive, o cifra foarte scazuta pentru pretentiile unui asemenea campion.

18:57 Djokovic castiga un punct cu ajutorul fileului si realizeaza al doilea break in acest set al treilea, set care ar putea sa fie si ultimul al meciului (3-0).

18:48 Inceput de set 3 cu break pentru Djokovic. Nadal isi pierde cumpatul si rateaza voleul din apropierea fileului.

STATISTICA SET 2: Djokovic a ramas autoritar la capitolul lovituri castigatoare (13-4).

18:40 Djokovic isi conserva serviciul si castiga setul secund la adapostul unui singur break (6-3). Nadal este cu spatele la zid si trebuie sa joace de acum inainte cel mai bun tenis al sau pentru a forta o revenire fabuloasa.

18:33 Break reusit de Djokovic (5-3) si daca acesta isi va castiga urmatorul game de serviciu setul secund va fi de asemenea acontat de sarb.

18:24 Doua game-uri la rand obtinute la zero de Djokovic pe propriul serviciu (4-3 in setul secund).

17:54 Djokovic forteaza break-ul si-l reuseste in finalul primului set (7-5). Un prim set extrem de disputat care anticipeaza un meci de anduranta intre doi "gladiatori" ai terenului de tenis.

STATISTICA SET 1: Djokovic a avut 19 puncte direct castigatoare fata de cele doar 9 reusite de Nadal.

17:40 Trei mingi de set salvate de Nadal, doua dintre acestea cu scurte foarte bine puse la fileu. Spaniolul a fost avertizat pentru intarzierea serviciului intr-un game de aproape 10 minute. Nadal isi castiga in cele din urma serviciul (5-5).

17:24 Dupa 38 de minute de la primul serviciu scorul redevine egal (4-4). Djokovic a condus cu 4-0. Tribunele freamata si spectatorii au optiunile impartite in scandari intre "Rafa, Rafa" si "Nole, Nole".

17:21 Formidabila ratare din partea lui Djokovic. Acesta are tot terenul in fata la un forehand din apropierea fileului si trimite in plasa la minge de break pentru Nadal. Spaniolul castiga contra serviciului si revine la 3-4 de la 0-4 in debut. Meciul se incinge pe arena centrala Philippe Chatrier.

17:10 Nadal recupereaza un break dupa ce Djokovic a inceput in forta, conducand la un moment cu un neverosimil 4-0. Spaniolul se apropie la doua game-uri, dar Djokovic pastreaza avantajul unui break.

INFO: Nadal conduce la general cu 23-20 in fata lui Djokovic si are sansa victoriei cu numarul 71 la Roland Garros chiar in ziua cand a implinit 29 ani. De altfel, Nadal este singurul jucator din istoria tenisului care a obtinut 70 de victorii pana la varsta de 31 ani.



Roland Garros: Djokovic il invinge categoric pe Nadal