Roland Garros

Irina Begu eliminata in optimi la Roland Garros de o jucatoare din afara topului 100 mondial

Jucatoarea Irina Begu se opreste in optimi de finala la Roland Garros si rateaza sansa stabilirii unui nou rezultat de referinta in turneele de Mare Slem.

Clasata pe locul 28 in lume, Begu a fost invinsa in doua seturi de Shelby Rogers (108 WTA), cu 6-3, 6-4.

Cu exceptia debutului setului secund, cand a condus cu 2-0, si a revenirii la 4-4 de la 2-4, Begu nu a reusit sa-si impuna jocul.

A inceput meciul cu o dubla greseala si la fel avea sa incheie primul set, cu o dubla la minge de break.

Doua game-uri pe serviciul sau pierdute in primul act au facut diferenta in favoarea lui Rogers, o jucatoare care a lovit puternic din orice pozitie.

Inceputul setului secund a fost unul promitator pentru Begu, cu break la zero, si apoi un game de serviciu prin care si-a dubla avantajul pe tabela.

Au urmat insa nu mai putin de patru game-uri la rand pentru Rogers (2-4), dupa care Begu a fost nevoita sa alerge dupa adversara.

Break-ul a fost recuperat, insa jucatoarea noastra si-a pierdut din nou serviciul la 4-5. A inceput cu o scurta ratata, dupa care a comis o alta greseala care a adus-o pe Rogers la mingi de meci. Un rever prea lung a pus capat intalnirii intr-o ora si 20 de minute.

Rogers continua seria surprizelor la Roland Garros, dupa ce le-a eliminat pe Karolina Pliskova, Elena Vesnina, Petra Kvitova si acum Irina Begu.


sursa: twitter.com/rolandgarros

GAME cu GAME Begu - Rogers 3-6, 4-6

16:12 Doua mingi de meci pentru Rogers la 4-5 in al doilea set. Begu trimite prea lung cu reverul si Rogers devine doar a 10-a jucatoare din afara topul 100 mondial care ajunge in sferturi la Roland Garros in ultimii 33 ani.

16:01 Begu nu renunta la lupta si recupereaza break-ul pierdut anterior (3-4), dupa care egaleaza scorul pe tabela (4-4).

15:57 Rogers izbuteste un nou break (2-4) si are prima sansa la obtinerea victoriei in acest moment. Begu are nevoie de o revenire fabuloasa pentru a rasturna meciul in favoarea sa.

15:49 Al treilea game la rand pierdut de Begu si, cel mai ingrijorator, inca unul cedat la zero pe serviciul advers (2-3).

15:46 Begu pierde avantajul break-ului si se vede egalata de o Rogers in continuare foarte agresiva (2-2).

15:40 Prea usor cedeaza Begu game-ul de primire fara niciun punct in dreptul sau. Rogers reduce din diferenta cu game alb (2-1).

15:38 Minge de break salvata de Begu, dupa care aceasta isi castiga game-ul in prelungiri si se distanteaza la 2-0.

15:32 Start excelent de set secund pentru Begu, cu break la zero (1-0).

15:28 Begu incheie acest set la fel cum l-a inceput, cu o dubla greseala. Rogers obtine al doilea break si castiga setul inaugural (3-6).

15:25 Rogers raspunde la randul ei cu un game alb de serviciu. Sportiva din Statele Unite se apropie la un game de castigarea setului (3-5).

15:23 Game la zero pentru Begu pe propriul serviciu. Aceasta se apropie la 3-4. Ramane un game diferenta.

15:13 Rogers se duce la 3-1 dupa un game in care Begu a contestat o minge la 40-40. Arbitrul de linie a fost chemat de cel din scaun sa indice urma si Begu a trebuit sa accepte decizia.

15:06 Primul break al meciului este obtinut de Rogers (1-2). Aceasta profita de un game slab de serviciu facut de Begu. Jucatoarea noastra greseste mult in debutul meciului si pana acum nu si-a gasit ritmul.

15:03 Begu trimite cu voleul in fileu si Rogers isi face serviciul (1-1).

14:54 Incepe meciul cu Begu la serviciu. Aceasta comite o dubla greseala chiar in debut (0-15). Begu castiga patru puncte la rand si trece la conducere.

14:46 Begu si Rogers au iesit la incalzire. Cer acoperit la Paris si amenintare de ploaie.



Irina Begu eliminata in optimi la Roland Garros de o jucatoare din afara topului 100 mondial