Roland Garros

Cine e Andrea Petkovic, adversara Simonei Halep din semifinalele Roland Garros

In varsta de 26 de ani, asadar cu patru ani mai varstnica decat Halep, nemtoaica Andrea Petkovic va fi prezenta de asemenea in prima ei semifinala de Mare Slem.

Petkovic se anunta mai periculoasa, pentru ca are trei titluri in cariera, toate pe zgura. Asta nu inseamna ca Halep nu poate sa o bata tot in doua seturi.

Clasata pe locul 27 in clasamentul mondial, Petkovic nu a stat la discutii in sferturi cu Sara Errani, pe care a invins-o cu 6-2, 6-2, desi pornea cel putin pe hartie cu sansa a doua.

Nascuta la Tuzla in Bosnia-Hertegovina, Petkovic are trei titluri in palmares, dintre care unul obtinut in 2014, si este profesionista din 2006.

Jucatoare de mana dreapta la fel ca si Simona Halep, Petkovic este cu 12 centimetri mai inalta (180 cm) si mai grea cu 9 kg (69).

Pana acum Petkovic avea doua sferturi de finala in turneele de Mare Slem, ambele in 2011 la Australian Open si US Open, an in care a ocupat locul 9 in clasamentul WTA (10 octombrie).

Cu Simona Halep s-a intalnit de trei ori, iar jucatoarea noastra a castigat doua dintre dispute. Prima disputa a avut loc la Bucuresti in 2009, pe zgura, la turneul Ruxandra Dragomir Open, cand Petkovic a castigat cu 6-2, 7-6. Halep s-a revansat in 2013 cu victorii pe zgura la Nurnberg (6-3, 6-3) si la Tokyo pe hard (7-6, 6-3).



Cine e Andrea Petkovic, adversara Simonei Halep din semifinalele Roland Garros