Roland Garros

Andreea Mitu se opreste in optimi la Roland Garros

Jucatoarea Andreea Mitu a parasit turneul de simplu de la Roland Garros in optimile de finala dupa o infrangere categoria la Alison van Uytvanck din Belgia.

Mitu, jucatoare aflata la doar a doua prezenta pe tabloul principal la un turneu de Mare Slem, a pierdut in doua seturi, cu 1-6, 3-6, la capatul unui meci de doar o ora si sapte minute.

A fost o partida controlata autoritar de Van Uytvanck, o jucatoare clasata in vecinatatea lui Mitu in ierarhia mondiala, dar care a reusit sa se concentreze mai bine.

Belgianca a avut mai multe puncte direct castigatoare, a servit nu mai putin de opt asi, printre care unul cu 184 km/h, si a castigat de patru ori pe serviciul lui Mitu.

Jucatoarea noastra a avut un procentaj extrem de redus in primul set mai ales la mingile castigate cu primul serviciu (33%) si nu a reusit niciun break in urma celor sapte sanse de care a beneficiat.

Optimi de finala asadar pentru Andreea Mitu, jucatoare care in urma cu un an se gandea serios sa renunte la tenis, si care acum isi deschide o perspectiva frumoasa pentru a avansa pozitii importante in ierarhia primelor 100 de jucatoare ale lumii.

Mitu a fost ultima jucatoare din Romania ramasa in competitia de simplu de la Roland Garros. Ramane sa-i tinem in continuare pumnii lui Horia Tecau in competitia de dublu, acesta fiind calificat in sferturile de finala alaturi de Jean Julien Rojer.



Andreea Mitu se opreste in optimi la Roland Garros