Roland Garros

Andreea Mitu elimina o fosta campioana de la Roland Garros si ajunge in optimi

Andreea Mitu este cea mai mare supriza de pana acum a turneului feminin de la Roland Garros si are mari sanse pentru un rezultat fabulos la turneul de Mare Slem din capitala Frantei.

Clasata pe locul 100 mondial in aceasta saptamana, Mitu a invins-o pe Francesca Schiavone din Italia, campioana din 2010, cu 7-5, 6-4, obtinand calificarea in optimile de finala.

Este cea mai mare performanta pentru tanara noastra jucatoare care abia in 2014 debuta pe tabloul principal la turneu de Mare Slem.

Ajunsa pe locul 92 in ierarhia mondiala, Schiavone a inceput tare meciul programat pe terenul numarul 2 de la Roland Garros si a pus rapid primele trei game-uri in dreptul sau.

Schiavone a mai condus cu 4-1, dupa care Mitu a reusit sa-si ia pentru prima data break-ul inapoi (3-4). In game-ul imediat urmator jucatoare noastra avea sa-si piarda din nou serviciul, astfel ca italianca a servit pentru set la 5-3.

Mitu a dat drumul loviturilor decisive si a jucat totul pe cartea ofensivei, iar al doilea break a fost reusit la timp pentru ta ramane in set.

In cele din urma Mitu a egalat scorul (5-5) si chiar a preluat in premiera conducerea cu un nou break, pentru a inchide setul inaugural dupa 58 de minute pe propriul serviciu.

Seria impresionanta de game-uri la rand a continuat si in debutul setului secund, Mitu distantandu-se la 2-0 cu break in fata. Nu mai putin de sase game-uri la rand reusite de jucatoarea noastra.

Schiavone a egalat la trei dupa un re-break si chiar a preluat conducerea (4-3), dar Mitu nu a intrat in panica si a continuat sa-si vada de jocul ei de regularitate.

Cu un prim serviciu la peste 60%, Mitu a adunat 27 de puncte direct castigatoare, desi a comis si 36 de erori nefortate, printre care si sapte duble greseli.

Mitu a trecut la conducere (5-4) dupa un nou break si a inchis meciul pe propriul serviciu din a treia sansa de care a beneficiat.

In optimile de finala Mitu va juca impotriva invingatoarei dintre Alyson van Uytvanck (Belgia) si Kristina Mladenovic (Franta), avand o mare sansa de a patrunde in sferturile de finala.



Andreea Mitu elimina o fosta campioana de la Roland Garros si ajunge in optimi