Tenis

Roger Federer a anuntat o noua accidentare

Roger Federer era asteptat sa ia startul la turneul de la Madrid, insa luni a anuntat ca nu va participa. El nu a mai jucat de la Australian Open, acolo unde a sustinut ca a suferit in camera de hotel o ruptura de menisc in timp ce le facea baie fetitelor sale.

Elvetianul a jucat doar trei turnee in acest an si toata lumea il astepta sa revina, numai ca s-a retras din nou.

Federer (34 de ani) a anuntat luni ca se retrage la Masters-ul de la Madrid in cauza unei probleme la spate survenita la antrenament. "Am ajuns aici si totul era in regula, m-am antrenat sambata si m-a durut spatele putin. Trebuia sa ma antrenez si azi, dar nu am simtit ca o pot face", a spus Federer care se afla in acest an la al doilea abandon din motive de sanatate de la un turneu, dupa ce tot in acest an suferise prima operatie chirurgicala din cariera, cauzata de ruperea de menisc din baie.

Operatia fusese tinuta secreta pana in martie 2016, cand el a sustinut o conferitna de presa special pentru a anunta interventia chirurgicala, la peste doua luni dupa ce o suferise in urma accidentarii din camera de hotel de la Melbourne.

[news-118436]

In martie 2016, atunci cand era asteptat sa revina la Miami, Federer a anuntat in ziua debutului in turneu ca nu poate juca din cauza unui virus. In mai 2016, dupa aproape patru luni de inactivitate, la Madrid a aparut o problema la spate, la fel ca la Miami tot in ziua de debut a unui turneu de tenis.

Numarul 3 mondial s-a retras de la toate turneele la care trebuia sa participe in anul 2016, jucand doar la Australian Open, Brisbane si Monte Carlo.

Absenta sa din tenis coincide cu anuntul Mariei Sharapova care a venit in fata presei, de buna voie, la scurt timp dupa Australian Open si a anuntat ca a fost testata pozitiv cu substanta meldonium, interziza de la 1 ianuarie 2016. Rusoaica spera insa ca va scapa de suspendare, conform avocatului sau. Si o sportiva de calibru din Romania, Eva Tofalvi, a fost testata pozitiv cu meldonium.

Federer a anuntat ca va juca la Roma, care incepe pe 8 mai, unul dintre turneele pe zgura de dinaintea Roland Garros. 

In lumea sportului, in special in tenis, se stie ca sportivii care motiveaza accidentari repetate care ii tin continuu departe de teren in jur de 4-6 luni de fapt ascund in spate suspendari tinute secrete din cauza dopajului.

La Madrid nu joaca nici Serena Williams, retrasa din cauza unui virus. Americanca se afla la prima absenta din acest an.

[news-118450]



Roger Federer a anuntat o noua accidentare