Tenis

Razboi tacut Ruzici - Tiriac pentru Simona Halep?

Anul 2014 se incheie cu mutari surpriza in echipa Simonei Halep. Operate de fosta jucatoare de tenis Virginia Ruzici, deciziile sunt criticate subtil de Ion Tiriac prin interpusi, semn ca in spate se intampla ceva.

Miercuri, Florin Segarceanu, omul lui Tiriac pus pentru turneul de la Bucuresti, afirma ca venirea suedezului Thomas Hogstedt pe postul de consultat al Simonei Halep nu a fost decizia jucatoarei. In mod normal, daca aceste afirmatii veneau de la cineva din afara sferei de influenta a lui Tiriac, lucrurile puteau sa ramana asa. Insa, aici s-a facut o afirmatie clara si, considerand sursa, aceste cuvinte pun lucrurile in lumina ca Halep nu l-a dorit pe suedez si, poate, se va dovedi o decizie proasta de management. 

Iar cuvintele nu s-au oprit aici, Segarceanu trimitand si insinuari clare, sub o blandete de pisica. El a spus ca  Ruzici are o mare experienta, insa pe de alta parte nu a antrenat si ca ea comenteaza tenis in Franta si pentru Eurosport tenis.Or, comentatori de tenis pe post de manageri, noi nu am auzit la jucatorii mari. Si nu am auzit nici manageri care stau la microfon atunci cand jucatoarea sa are un turneu. Cam asat voia sa spuna, de fapt, Segarceanu, niste critici gandite de "mai sus". 

In premiera, prin vocea lui Segarceanu, s-a spus ca Halep se afla in legatura cu Ion Tiriac, ceea ce pana acum doar se banuia. O mai spusese si Fissette dupa plecare, la acelasi mod, dar nu atat de clar.

Se ridica niste intrebari: cat de puternica este legatura Halep - Tiriac? Exista o colaborare Tiriac - Ruzici? Pentru ca, din ceea ce pare, totul indica impotriva: exista o lupta mocnita.

De ce? Vrea Tiriac mai mult? Doreste sa intre el pe fir, sa o indeparteze pe Ruzici? Doreste sa i-o "sufle"? Asa ar parea, luand in considerare declaratia sa ca "Simona Halep este valabila pentru orice manager din lumea asta". Inclusiv pentru el, la urma urmei. Tiriac are o experienta vasta de manager, cu niste rezultate clare si jucatori mari. 

Se lupta Tiriac pentru ultimul sau "glont" in sportul mare? Pe moment asa pare. 

Daca exista aceasta lupta, este posibil ca Simona Halep sa il prefere pe Tiriac, omul care i-a dat sansa la Madrid in 2012, omul care are legaturi mult mai puternice in tenis. Si, asa cum a aratat pana acum, Simonei Halep nu ii va fi frica sa faca pasul. Probabil inceputul de an va fi deciziv. 



Razboi tacut Ruzici - Tiriac pentru Simona Halep?