Liga 1

Dorinel Munteanu: "Debutul lui Neagu la nationala mi-a amintit de debutul meu"

Antrenorul echipei Otelul Galati, Dorinel Munteanu, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca debutul lui Ionut Neagu la echipa nationala a României i-a adus aminte de momentul când el a evoluat pentru prima data sub tricolor.
"Neagu a avut o evolutie buna, în nota echipei, dar eu cred ca el poate mult mai mult. Tot pe la vârsta asta am debutat si eu la echipa nationala, sper ca prin seriozitatea si pregatirea lui sa ma ajunga sau chiar sa ma depaseasca. Are tot timpul, însa depinde numai de el. Selectionerul poate sa continuie cu el sau nu, dar sunt convins ca evolutiile lui din campionat îl vor «forta» sa îl cheme si la urmatoarele jocuri si sa devina un jucator de baza. În ciuda entuziasmului si bucuriei debutului, îmi doresc ca vineri sa se concentreze numai la meciul cu Sportul Studentesc. Nu îl voi menaja, are 22 de ani si sunt convins ca nu este obosit", a spus Munteanu.

Tehnicianul considera meciul cu Sportul cea mai importanta partida pentru galateni în turul campionatului. "Dupa rezultate se poate spune ca nu prea am mers prea bine cu echipele mici, dar meciul cu Sportul este cel mai important din acest tur de campionat. Îmi doresc un rezultat pozitiv care sa ne mentina în jumatatea superioara a clasamentului. Cu un egal sau mai rau, cu o înfrângere, vom ramâne doar o echipa de pluton. Avem în fata o echipa imprevizibila, în criza de puncte, dar care joaca un fotbal frumos. Sper ca baietii sa nu ma dezamageasca si sa continuam seria victoriilor, iar pentru asta trebuie sa investim multa munca, atât din punct de vedere fizic cât si mental", a mai spus el.

Munteanu considera ca întâlnirea cu Basel, din Liga Campionilor, poate aduce galatenilor primele puncte în competitie. "Pentru noi întâlnirea cu Basel reprezinta partida care ne poate aduce primele puncte în Champions League. Stim cu cine avem de-a face pentru ca am mai jucat cu ei. Asa cum am mai spus-o, nu avem ce pierde, ci doar de câstigat din aceste meciuri din Liga Campionilor. Dar pentru asta trebuie sa avem curaj, sa fim destepti, sa avem încredere. Jocul nostru este în crestere, atât ca exprimare, cât si ca rezultate", a mentionat antrenorul.

Antrenorul echipei galatene nu poate conta în meciul cu Sportul Studentesc pe Cristi Sârghi, suspendat.

Partida dintre Otelul si Sportul Studentesc, contând pentru etapa a 14-a a Ligii I, se va disputa vineri, 18 noiembrie, de la ora 20.15.

Mediafax


Dorinel Munteanu: "Debutul lui Neagu la nationala mi-a amintit de debutul meu"