Tenis

Patricia Tig discriminata la Madrid. Fortata sa paraseasca terenul pe care urma sa joace

Situatie tensionata si delicata in egala masura la turneul patronat de Ion Tiriac la Madrid chiar cu una din compatrioatele noastre in prim plan. Este vorba de Patricia Tig care a fost obligata sa paraseasca terenul pe care trebuia sa joace cu americanca Madison Keys. In cele din urma meciul s-a jucat pe acelasi teren 3, iar Patricia Tig a castigat in doua seturi calificandu-se in sferturi de finala. Patru romance evolueaza joi in sferturi live text pe onlinesport.ro

Cele doua erau programate sa evolueze dupa ora locala 21:30 (o ora mai tarziu in Romania) pe terenul numarul 3, dar pe cand se aflau la incalzire au fost anuntate ca trebuie sa-si stranga lucrurile si sa paraseasca arena.

Motivul? Meciul de baieti dintre Pablo Cuevas si Gael Monfils, intrerupt de o pana de curent pe arena Arantxa Sanchez, trebuie mutat pe terenul trei pentru a fi continuat de la 3-2 pentru sud-american in setul al treilea.

Vizibil iritata de decizia organizatorilor, Keys si-a strans in graba lucrurile si a parasit terenul vadit nemultumita. A fost urmata de Tig. Americanca si-a petrecut perioada de intrerupere in sala de gimnastica, in timp ce Tig a ramas in zona de lounge dedicata jucatorilor impreuna cu antrenorul sau. Cele doua au revenit dupa o pauza de 45 de minute pe acelasi teren 3 dupa finalul intalnirii Cuevas-Monfils.

Cel putin curioasa decizia organizatorilor mai ales ca la Madrid vorbim de un turneu cu premii egale intre baieti si fete.

Nu putem sa nu ne intrebam daca invers s-ar fi intamplat vreodata ceva similar, ca un meci de baieti sa fie intrerupt pentru a face loc unei partide din turneul feminin.



Patricia Tig discriminata la Madrid. Fortata sa paraseasca terenul pe care urma sa joace