Tenis

Novak Djokovic l-a invins pe Rafael Nadal la Roma

Novak Djokovic a castigat al treilea sau titlu la Roma si a aratat ca este principalul favorit de la Roland Garros, dupa ce a trecut duminica de Rafael Nadal in finala openului italian.

Djokovic, 26 de ani, l-a invins pe campiontul en titre de la Roma si numarul 1 mondial cu 4-6 6-3 6-3, intr-un meci care a durat doua ore si 19 minute.

Sarbul are acum patru partide castigate la rand contra lui Nadal, dupa ce ultima victorie a spaniolului a venit in semifinala de la Roland Garros din urma cu un an.

Openul Francez incepe la finalul saptamanii viitoare, iar Nadal este de opt ori campion. In ciuda succesului de anul trecut, Nadal nu va fi favorit in acest an, dupa ceea ce a aratat Djokovic la Roma.

Este pentru prima oara dupa 2004 cand Nadal pierde mai mult de doua meciuri pe zgura intr-un sezon, dupa ce s-a mai inclinat la Monte Carlo si Barcelona.

Djokovic a inceput ezitant finala de la Roma, s-a trezit condus cu 4-1 si a cedat doua breakuri. Insa, dupa aceea, a inceput sa impuna ritmul.

Nadal a revenit de la 0-40 si a inchis primul set in favoarea sa. Djokovic si-a pierdut serva in setul doi, dupa ce a fost distras de plansetul unui copil din tribune, insa dupa aceea a reusit doua breakuri si a egalat situatia.

Sarbul a reusit o serie de cinci game-uri la rand si un break la inceputul setului 3, insa Nadal a luptat si a reusit sa egaleze in mansa decisiva, 3-3.

Numai ca Djokovic a raspuns printr-un break imediat si apoi a mai rupt o data serva unui Nadal, pentru a sasea oara in meci, castigand pentru a cincea oara in ultimele sase turnee de Masters.



Novak Djokovic l-a invins pe Rafael Nadal la Roma