Tenis

Nadal critica mingile de joc din Beijing. Sa fie chinezarii?

Rafael Nadal a revenit in aceasta saptamana in circuit dupa trei luni de absenta si s-a calificat la pas in sferturile de finala la turneul ATP 500 din Beijing.

Campionul spaniol are insa o problema cu mingile de joc folosite la turneul din capitala Chinei si se plange de calitatea acestora.

“Mingile sunt atat de proaste aici. Daca o arunci la pamant, sare in toate directiile. Nu este o chestiune de a pierde sau castiga. Am castigat la Rio cu acest tip de mingi si am castigat turnee cu modelul acesta. Este doar vorba ca jucam la cel mai inalt nivel in sportul nostru, in tenis, si mingea este unul dintre elementele importante”, a declarat Nadal, castigator a 14 turnee de Mare Slem in cariera profesionista.

Mingile turneului din Beijing sunt produse de Head, una dintre cele mai cunoscute firme de articole sportive din lumea tenisului, insa se prea poate ca din punct de vedere calitativ chinezii “sa fi lucrat” putin la ele.

Nadal a mai spus ca nu i se pare tocmai potrivit ca mingile sa fie schimbate de la un turneu la altul.

“Saptamana aceasta jucam cu un tip de minge, iar saptamana viitoare cu alt model. Este un lucru periculos pentru umar si pentru incheietura”, a completat spaniolul.



Nadal critica mingile de joc din Beijing. Sa fie chinezarii?