Tenis

Simona Halep n-a stat la discutii cu Karin Knapp in turul 2 la Madrid. Urmeaza meciul cu Timea Bacsinszky

Simona Halep a deschis ziua de marti pe arena centrala Manolo Santana de la Madrid contra italiencei Karin Knapp in turul 2 la turneul WTA Premier Mandatory patronat de Ion Tiriac.

Cap de serie numarul 6, Halep nu a stat prea mult la discutii cu adversara sa mai slab cotata si s-a impus intr-o ora si doua minute, cu 6-1, 6-1.

Halep si-a pierdut game-ul inaugural de serviciu, dar apoi a castigat nu mai putin de opt game-uri consecutive ajungand la 6-1, 2-0.

Abia in game-ul trei al setului secund jucatoarea din Italia izbutea sa-si treaca in cont primul sau game pe propriul serviciu.

Fara sa forteze mai mult decat a fost nevoie, Halep a pus doua break-uri in fata si in final a incheiat meciul cu un retur castigator.

Calificare asadar in turul al 3-lea pentru Halep, acolo unde o va intalni pe Timea Bacsinszky, jucatore care a eliminat-o in trei seturi pe rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-4, 5-7, 6-4.

Halep si Bacsinszky s-au intalnit de trei ori pana acum, scorul fiind favorabil jucatoarei noastre (2-1). Singura victorie pentru Bacsinszky a venit in acest an, in sferturi la Miami Open, unde aceasta s-a impus, cu 4-6, 6-3, 6-2. La Madrid va fi prima lor intalnire pe zgura.

In turul 3 la Madrid le mai avem calificate pe Irina Begu si Patricia Tig.

[news-119018]

FINAL Halep - Knapp 6-1, 6-1

14:10 (6-1) Trei mingi de meci pentru Halep dupa fix o ora de la inceputul partidei. Retur fabulos reusit de Halep si aceasta inchide meciul cu un nou break.

14:08 (5-1) Halep isi castiga serviciul si mai are nevoie de un singur game pentru castigarea meciului.

14:04 (4-1) Break reusit de Halep intr-un game in care jucatoarea noastra a revenit de la 40-15 pentru Knapp.

13:57 (3-1) Simona ajunge la 14-7 in ceea ce priveste raportul mingilor direct castigatoare si continua sa mentina un nivel ridicat la primul serviciu (40-15). Returul lui Knapp se opreste in fileu, iar Halep isi mentine break-ul avans.

13:55 (2-1) Knapp isi trece in cont primul sau game de serviciu in acest meci si intrerupe astfel seria de opt game-uri la rand obtinute de Halep.

13:50 (2-0) Un game intens, in care Knapp a incercat sa reactioneze imediat. Halep a tinut bine serviciul si s-a distantat pe tabela.

13:41 (1-0) Knapp incepe setul al doilea cu o dubla greseala. Halep are minge de break, Knapp trimite afara si ramane fara game castigat pe propriul serviciu. In primul set italianca a avut un procentaj de doar 45% la prima minge pusa in teren.

13:38 (6-1) Prima minge de set pentru Halep dupa 28 de minute si Simona inchide acest prim act in stil de mare jucatoare.

13:34 (5-1) Cinci game-uri consecutive pentru Halep dintre care trei au fost break-uri. Halep va servi pentru castigarea primului set in game-ul urmator.

13:29 (4-1) Halep s-a incalzit mai greu, dar acum a ajuns la un nivel care ii permite sa controleze meciul. La 30-30 aceasta a servit de doua ori cu prima minge si a obligat-o pe Knapp sa trimita afara.

13:26 (3-1) Al doilea break reusit de Halep in acest meci. Simona o plimba pe Knapp pe latimea terenului si joaca la asteptarea erorii adversarei, care in cele din urma nu intarzie sa apara. Nici primul serviciu italiencei nu a ajutat-o prea mult pe aceasta.

13:18 (2-1) Trei puncte consecutive pentru Halep pe propriul serviciu (40-30). Din pacate aceasta comite o noua eroare nefortata si tot pe lovitura de rever. Nemultumire evidenta din partea Simonei care pare a se intreba si ea ce se intampla azi. Halep reuseste o lovitura decisiva, avea nevoie de asa ceva, si trece la conducere.

13:14 (1-1) Destul de multe erori nefortate comite Halep in acest debut de partida. La 30-15 pe serviciul advers aceasta trimite in fileu dintr-o pozitie favorabila. In cele din urma are rabdare si asteapta eroarea lui Knapp. Prima minge de break pentru Halep. In cele din urma Knapp trimite afara si Halep isi recupereaza game-ul pierdut in startul meciului.

13:07 (0-1) Incepe meciul cu Halep la serviciu. Knapp castiga primele doua puncte, dar Halep egaleaza la 30. Returul foarte bun al italiencei ii aduce acesteia prima sansa de break. Halep trimite afara si primul game ii revine lui Knapp.

13:05 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Vreme insorita la Madrid.

[news-119009]

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit o singura data pana acum, in primul tur la Australian Open 2015, cand Halep a castigat in doua seturi, cu 6-3, 6-2.

Knapp ocupa in prezent locul 75 mondial. Halep este a saptea jucatoare a lumii si cap de serie numarul sase la Madrid.

Tot marti, dar in ultimul meci programat pe Arena Centrala, undeva dupa ora 22:30, Sorana Cirstea o infrunta pe Danka Kovinic din Muntenegru de asemenea pentru un loc in turul 3.

La finalul zilei de marti am putea avea patru jucatoare in turul 3 de la Madrid, faza a competitiei unde au ajuns deja Irina Begu si Patricia Tig.

[news-119005]



Simona Halep n-a stat la discutii cu Karin Knapp in turul 2 la Madrid. Urmeaza meciul cu Timea Bacsinszky