Tenis

Simona Halep abandoneaza in primul tur la Beijing

Principala favorita a Openului Chinei de la Beijing, turneu dotat cu premii totale in valoare de 4.7 milioane de dolari, Simona Halep a jucat duminica in primul tur, dar s-a retras dupa doar noua game-uri din cauza unei accidentari.

FINAL Simona Halep-Lara Arruabarrena 4-5 (abandon Halep)

13:39 Simona Halep a abandonat din cauza problemei la tendonul lui Ahile. Pentru jucatoarea noastra mai ramane doar Turneul Campioanelor din Singapore.

SET 1, 4-5 Lovitura de trecere ratata de Halep, un nou punct pus practic pe tava pentru adversara, iar Arruabarrena revine la conducere.

SET 1, 4-4 Halep egaleaza scorul dupa opt game-uri in urma a doua atacuri in stilul caracteristic.

SET 1, 3-4 Arruabarrena conduce in premiera in aceasta partida, iar Halep face eforturi vizibile pentru a avea o deplasare optima pe teren.

SET 1, 3-3 Break Arruabarrena si aceasta egaleaza scorul pe tabela profitand de erorile comise de Halep.

13:20 Se reia partida cu Halep la serviciu.

13:15 Meciul este intrerupt dupa ce Halep a solicitat interventia fizioterapeutei. Jucatoarea noastra acuza o problema la piciorul stang, mai precis la tendonul lui Ahile, asa cum a si declarat inaintea Openului Chinei.

SET 1, 3-2 Trei mingi la rand castigate de Halep pe serviciul advers. Aceasta revine de la 0-40. Arruabarrena castiga in cele din urma game-ul, insa Halep pastreaza avantajul break-ului luat anterior.

SET 1, 3-1 Halep se desprinde pe tabela dupa ce a castigat primul sau game de serviciu, dar jucatoarea noastra nu pare prea entuziasmata de jocul sau aratat pana acum.

SET 1, 2-1 Halep face diferenta cu o lovitura castigatoare anuland sansa de game a adversarei, apoi trece in avantaj si obtine al doilea game. Un meci pana acum impus de ritmul Larei Arruabarrena, un ritm care nu pare sa o avantajeze pe Simona.

SET 1, 1-1 Doua sanse de break pentru iberica. Simona o anuleaza pe prima cu un rever castigator in lungul liniei, iar la a doua se foloseste foarte bine de primul serviciu. Halep plateste tribut erorilor nefortate si cedeaza primul sau game de serviciu. Break Arruabarrena.

SET 1, 1-0 Halep rateaza prima minge de break a meciului cu un forehand care iese putin afara. Halep mai are o minge de break, dar o rateaza si pe aceasta cu un rever care nu prinde terenul. Arruabarrena trimite in fileu la a treia sansa de break si dupa sase minute cedeaza acest prim game.

12:50 Incepe meciul cu Arruabarrena la serviciu.

12:45 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Meciul va incepe in cateva minute.

Avancronica

Halep o va intalni pe iberica Lara Arruabarrena, duminica, de la ora locala 16:30, ceea ce inseamna 11:30 in Romania. Inaintea acestui meci pe terenul central de la Beijing sunt programate alte doua intalniri de simplu: Xinyun Han (China)-Flavia Pennetta (Italia) si cel mai echilibrat duel al primului tur, Sara Errani (Italia)-Petra Kvitova (Cehia).
 
Halep si Arruabarrena, jucatoare venita din calificari si care ocupa locul 95 in clasamentul mondial, s-au mai intalnit de trei ori, toate disputele fiind castigate de Simona in doua seturi.
 
Prima data a fost un 6-3, 6-2 in primul tur la Hobart (2013), apoi un 6-4, 6-4 in turul doi la Madrid (2014), urmat de un 6-3, 6-1 in sferturi la Bucuresti (2014), unde Halep a si castigat titlul.

Arruabarrean a invins-o, sambata, in ultimul tur al calificarilor de la Beijing pe Christina McHale din Statele Unite, cu 6 - 4, 6 - 7, 7 - 6 (11).



Simona Halep abandoneaza in primul tur la Beijing