Tenis

Simona Halep si Monica Niculescu invinse la dublu in finala de la Montreal

Simona Halep si Monica Niculescu au pierdut, duminica noapte, finala probei de dublu la turneul WTA Premier 5 de la Montreal. O infrangere la mare lupta, in doua seturi, in fata rusoaicelor Ekaterina Makarova si Elena Vesnina.

Primul set a fost decis de un break obtinut de rusoaice in game-ul opt (5-3), apoi in setul al doilea s-a jucat extrem de strans.

Dupa nu mai putin de noua sanse de break ratate, Halep si Niculescu au reusit in cele din urma sa strapunga defensiva rusoaicelor.

Halep si Niculescu au preluat conducerea dupa doua game-uri la rand (4-3), iar la 4-4 au castigat un punct urias la 40-40.

S-a ajuns in tie-break dupa ce Halep si Niculescu au obtinut break-ul la 6-5, iar in game-ul decisiv rusoaicele s-au impus la cinci.

Pentru finala disputata la Montreal jucatoarele noastre vor imparti un cec in valoare de 71.000 de dolari.

"Nu-mi vine sa cred ca Simona a jucat cu mine. Ne-am distrat foarte mult si ne-am imbunatatit meciul. Multumim organizatorilor pentru acest wild-card. Am avut o saptamana superba aici", a declarat Niculescu dupa meci.

FINAL Simona Halep / Monica Niculescu - Ekaterina Makarova / Elena Vesnina 3-6, 6-7 (5)

SET 2 (6-7) Meciul se incheie cu victoria perechii Makarova/Vesnina, favoritele numarul 4 in proba de dublu de la Montreal.

SET 2 (6-6) Re-break Halep si Niculescu. Fetele noastre forteaza tiebreak-ul in acest set.

SET 2 (5-6) Rusoaicele pun mana pe un break care s-ar putea dovedi decisiv in economia finalei.

SET 2 (5-5) Game la zero obtinut de rusoaice pe serviciul Elenei Vesnina.

SET 2 (5-4) Punct urias castigat de Niculescu cu o interventie la fileu pe serviciul Simonei. Se ajunsese la 40-40 si un punct luat de rusoaicei echivala cu un break.

SET 2 (4-3) Halep si Niculescu trec pentru a doua oara la conducere in acest meci. De la 1-0 in debutul meciului nu s-au mai aflat la conducere fetele noastre.

SET 2 (3-3) Niculescu loveste decisiv din apropierea fileului si obtinem un nou break, de aceasta data pe serviciul Elenei Vesnina.

SET 2 (2-3) Am avut 40-0 pe serviciul lui Halep, dar rusoaicele revin formidabil si castiga patru puncte la rand obtinand un nou break.

SET 2 (2-2) Break reusit de Halep si Niculescu pe serviciul Ekaterinei Makarova dupa noua sanse ratate anterior.

SET 2 (1-2) Niculescu isi pierde serviciul si Calin Ciorbagiu vine la fetele noastre pentru sfaturi. Acesta le indica sa joace mai mult lung de linie si sa fie atente la serviciul Elenei Vesnina.

SET 2 (1-1) Alte trei mingi de break ratate de Halep si Niculescu pe serviciul Elenei Vesnina. Aceasta a inchieat game-ul cu un as.

SET 2 (1-0) Game castigat de fetele noastre dupa un schimb superb la 40-30. O lupta fabuloasa in preajma fileului.

23:55 Incepe setul secund cu Halep la serviciu.

INFO: Simona primeste ingrijiri medicale la bratul drept. O durere acuzata acolo de jucatoarea noastra.

SET 1 (3-6) Incredibila revenire a rusoaicelor de la 0-40. Patru puncte la rand obtinute de acestea pe serviciul Elenei Vesnina.

SET 1 (3-5) Break reusit de Makarova si Vesnina pe serviciul Monicai Niculescu. Este primul break al meciului. Vesnina urmeaza la serviciu.

SET 1 (3-3) Halep iese din incurcatura pe propriul serviciu. Fetele noastre revin de la 30-40 si salveaza game-ul.

SET 1 (2-3) Prima sansa de break a meciului irosita de fetele noastre. Halep a incercat un retur castigator pe al doilea serviciu al Elenei Vesnina. Meciul este unul frumos.

SET 1 (2-2) Niculescu si-a castigat la randul sau game-ul pe propriul serviciu. Pana acum nicio minge de break.

SET 1 (1-1) Halep isi face game-ul de serviciu, desi a inceput cu o dubla greseala.

SET 1 (0-1) Vesnina a inceput la serviciu si perechea rusa a castigat primele trei puncte. Au urmat doua duble greseli la rand comise de Vesnina, dar urmatorul retur al lui Niculescu a fost transformat in punct direct castigator de Makarova aflata in apropierea fileului.

23:10 Incepe finala cu rusoaicele la serviciu. 

23:05 Cele doua echipe patrund pe teren.



Simona Halep si Monica Niculescu invinse la dublu in finala de la Montreal