Indian Wells

Simona Halep nu a putut ridica in brate trofeul de la Indian Wells (video)

Simona Halep a facut deliciul presei internationale prezenta in SUA, la conferinta de presa de dupa decernarea trofeului de la Indian Wells. Jucatoarea noastra nu a putut ridica imensul bibelou, desi initial spusese ca nu are probleme. A plecat de la conferinta de presa lasand trofeul pe masa, "Este foarte greu, cate kilograme are?", a spus ea razand, desi initial crezuse ca il poate lua in brate.

Simona Halep a obtinut duminica seara cel mai important titlu al carierei, castigat la Indian Wells in fata sarboaicei Jelena Jankovic. Halep a revenit dupa pierderea primului set si a reusit un break in setul al doilea atunci cand adversara sa servea pentru meci. A fost momentul in care a intors partida si s-a impus in 2 ore si 37 de minute, cu 2-6, 7-5, 6-4. Pentru succesul de la Indian Wells, Halep va primi 1000 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 900.400 de dolari. Ea a adunat 11 titluri WTA, dintre care 3 doar in 2015 si a trecut de 8 milioane de dolari in tenis (apasati aici pentru profilul sau, la zi). 

Simona Halep a revenit dupa pierderea primului set si a castigat finala turneului de la Indian Wells in fata sarboaicei Jelena Jankovic, jucatoare care in primul set a jucat cel mai bun tenis al sau. Halep a revenit de trei ori in setul secund si a fortat intrarea in decisiv, dupa care a profitat de inmultirea erorilor adversarei si s-a impus in 2 ore si 37 de minute, cu 2-6, 7-5, 6-4. Pentru succesul de la Indian Wells, cel mai mare din cariera, Halep va primi 1000 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 900.400 de dolari.

Pentru Simona Halep victoria de la Indian Wells echivaleaza cu obtinerea celui mai mare turneu din cariera si al 11-lea obtinut in cei sapte ani de activitate in tenisul profesionist.

Halep pierduse pana acum cele trei finale mari jucate in 2013, la Madrid, Roland Garros si Singapore, dar cu acest titlu mai face un pas spre obiectivul sau major, anume obtinerea primului turneu de Mare Slem din cariera.

Meciul a inceput cu un game foarte lung pe serviciul Simonei Halep, un game in care jucatoarea noastra a comis doua duble greseli si alte erori nefortate. Jankovic izbutea break-ul dupa o lupta de noua minute.

Halep a raspuns prompt si a luat repede break-ul inapoi dupa un alt game lung, astfel ca dupa 16 minute tabela arata un 1-1 extrem de strans intre cele doua finalist, dupa care a trecut in premiera la conducere (2-1).

Avea sa fie de altfel si singurul moment al primului set cu Halep la conducere. Jucatoarea noastra a continuat sa greseasca din ce in ce mai mult, iar Jankovic a obtinut un al doilea break si apoi s-a distantat la 4-2.

Imediat dupa ce si-a pierdut game-ul de serviciu Halep a avut doua sanse de a reveni, insa le-a ratat pe ambele cu doua lovituri de forehand trimise afara. Vadit nemultumit jucatoarea noastra si-a pierdut cumpatul si a izbit cu racheta de pamant, un gest pe care nu l-am vazut de prea multe ori.

Jocul a curs in favoarea sarboaicei, iar aceasta nu a facut decat sa contabilizeze erorile lui Halep sufocand-o pe aceasta cu un joc agresiv si numeroase urcari la fileu.

Inca un break a pus definitiv capat luptei in primul set, iar Jankovic a inchis actul inaugural cu 6-2.

Halep a condus cu 1-0 in setul al doilea, dar Jankovic a continuat sa controleze jocul si a preluat din nou initiativa profitand de erorile Simonei. De trei ori a condus Jankovic in acest set al doilea, cu 3-1, 4-2 si 5-4, insa Halep s-a agatat de fiecare data si a recuperat break-urile pierdute.

In finalul setului s-a observat o schimbare de tactica in jocul Simonei, aceasta jucand la asteptarea greselii adversarei, iar Jankovic si-a pierdut rabdarea. Setul s-a incheiat cu un break izbutit de Halep, astfel ca finala intra in decisiv.

Halep a avut 1-0, dar Jankovic a intors la 2-1 cu break, dupa care Simona s-a redresat din nou. A fost un nou break cedat de Halep (2-3), dar Halep a egalat dupa o dubla eroare comisa de sarboaica.

Game-ul hotarator al meciului s-a consumat la 3-3, cand Halep si-a pastrat serviciul si a revenit la conducere. Un game de moral dublat de un break, insa Halep nu a reusit sa inchida meciul pe propriul serviciu. A facut-o insa cu un break la zero in jocul imediat urmator.

Un meci in care ambele jucatoare au comis 108 erori nefortate, 47 dintre acestea in dreptul lui Halep.

In urma acestui succes Simona Halep a urcat pe primul loc in clasamentul mondial al anului 2015 care conteaza pentru calificarea la Turneului Campioanelor din Singapore. Titlul de la Indian Wells este al treilea pentru Halep in 2015, dupa Shenzen si Dubai, iar jucatoarea noastra are o singura infrangere, cea din sfertul cu Ekaterina Makarova de la Australian Open.



Simona Halep nu a putut ridica in brate trofeul de la Indian Wells (video)