Tenis

Horia Tecau, prima declaratie dupa castigarea Turneului Campionilor

Jucatorul Horia Tecau a revenit luni noapte la Bucuresti dupa ce a cucerit titlul in proba de dublu la Turneul Campionilor alaturi de partenerul sau olandez Jean-Julien Rojer.

“A fost un vis al nostru dupa ce am castigat Wimbledonul, sa incheiem anul pe primul loc. Wimbledonul ne-a oferit aceasta oportunitate. Tot jocul nostru s-a legat si ne bucuram ca am ajuns pe locul intai intr-un fel dupa ce I-am invins pe fratii Bryan. Ne-am demonstrat ca o putem face”, a spus Tecau la sosirea in tara.

Acesta a vorbit si despre emotia traita in timpul finalei cand de cealalta parte a fileului l-a avut pe bunul sau prieten si coleg in echipa de Cupa Davis a Romaniei, Florin Mergea.

“E emotionant sa joc o finala impotriva lui Florin. Ne cunoastem foarte bine si nu pot sa tratez acest meci ca pe unul oarecare. Florin a progresat mult in ultimii ani si a ajuns un jucator foarte bun”, crede Tecau.

In alta ordine de idei, Horia Tecau este de parere ca Romania ar putea obtine o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio la disciplina tenis.

“Avem dreptul de a spera la o medalie. Cred ca avem doua sanse, la dublu si dublu mixt, si Simona la simplu. Trebuie sa fim in forma acolo”, a mai opinat Tecau.



Horia Tecau, prima declaratie dupa castigarea Turneului Campionilor