Tenis

Halep se bate singura si iese de la Wuhan

Simona Halep a parasit, marti dimineata, turneul WTA de la Wuhan, unde era cotata cu sansa a doua la castigarea trofeului. Speriata si cu un joc inconstant, dominat de greseli nefortate, Halep si-a continuat forma slaba de pe hard sau forma slaba din a doua jumatate a anului. Daca Maria Sharapova se califica in finala de la Wuhan, atunci Halep va pierde in aceasta saptamana locul 2 mondial si va cadea pe 3.

La primul meci dupa US Open, Halep a cedat in trei seturi in fata ibericei Garbine Muguruza, jucatoare ajunsa pana in sferturi de finala la Roland Garros. Iberica a trecut peste pierderea primului set, cu 2-6, si le-a castigat pe urmatoarele doua, cu 6-2 si 6-3.

Cele doua jucatoare s-au intalnit pentru prima oara intr-un meci direct. Muguruza a obtinut a doua cea mai importanta victorie a carierei, dupa ce anul acesta o invinsese pe Serena William - locul 1 mondial la acel moment.

Halep a comis sase duble greseli, fata de doua ale adversarei, iar raportul de greseli nefortate/lovituri castigatoare a fost devastator: 38/21. Raportul de lovituri Romanca a exasperat prin numarul mare de mingi trimise in fileu sau afara, jocul sau aratand inconstant si fara precizie. Este greu de spus la acest moment daca totul se datoreza suprafetei dure pe care ea nu face fata sau unei a doua jumatati de an in care are o cadere majora de forma. Numai schimbarea de suprafata o va spune.

[news-109567]

Halep a inceput meciul foarte concentrata si a aratat determinarea din vremurile ei bune, vremuri nu foarte indepartate ca timp.

Chiar daca nu a excelat la primul serviciu, al carui procentaj a fost de doar 48%, Halep a profitat de erorile nefortate adunate de Muguruza si a inchis primul set, cu 6-2, dupa mai mult de jumatate de ora.

Iberica a schimbat din mers tactica si a preluat controlul meciului in partea secunda, atunci cand s-a distantat la 4-0 pe tabela, cu doua break-uri in fata.

Halep a recuperat un game pe serviciul adversarei, insa in loc ca scorul sa se stranga la 3-4, Muguruza a reusit un nou break si s-a distantat la 5-2.

In decisiv Halep a avut 1-0 si 3-2, dar in continuare primul serviciu s-a dovedit punctul nevralgic si Muguruza a profitat.

Jocul lui Halep nu a avut pana la urma consistenta si continuitate. Lovituri bune, castigatoare, au fost de multe ori urmate de erori nefortate sau duble greseli, iar aceasta fragmentare a macinat in cele din urma moralul jucatoarei noastre.

[news-109561]



Halep se bate singura si iese de la Wuhan