Tenis

Halep invinsa de Sharapova in finala de la Madrid

Simona Halep a ratat, duminica, sansa de a-si trece in palmares un nou titlu in circuitul mondial, dupa ce a pierdut finala turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid. Cap de serie numarul 4, Halep a pierdut in fata Mariei Sharapova, cu 1-6, 6-2, 6-3, dupa un meci intins pe durata a doua ore.

Halep a avut un start fulminant de partida si a castigat primul set, cu 6-1, in 30 de minute, interval in care toate mingile au intrat asa cum a dorit jucatoarea noastra.

De cealalta parte, Sharapova s-a intrecut in greseli si nu a reusit sa-si calibreze jocul nici macar dupa interventia antrenorului ei pe teren.

In setul al doilea s-a schimbat complet povestea meciului si Sharapova a inceput sa loveasca tot mai puternic, sa preia initiativa meciului si sa conduca la toate capitolele.

Supusa la o defensiva aproape continua, Halep nu a mai reusit sa gaseasca unghiurile favorabile care sa-i aduca atat de mult doritele puncte castigatoare, iar in contextul unui joc foarte ordonat din partea adversarei a fost extrem de dificil de a mai emite pretentii.

[news-106828]

S-a ajuns in cele din urma in decisiv, set inceput bine de Halep pe propriul serviciu. Momentul decisiv s-a consumat in game-ul al treilea, la 1-1, cand Sharapova a izbutit break-ul dupa ce Halepa  condus cu 40-0. 

Rusoaica s-a distantat apoi la 4-1 dupa un al doilea break pe fondul caderii Simonei, insa Halep nu s-a predat si a recuperat imediat cu un game la zero contra serviciului.

A ramas insa diferenta de un break si Sharapova a gestionat cu experienta finalul meciului, nelasand-o pe Halep sa revina in meci.

[news-106817]



Halep invinsa de Sharapova in finala de la Madrid