Tenis

Halep campioana la Doha. Cea mai mare victorie a carierei

Simona Halep (profil actualizat) a castigat, duminica, titlul de la Doha, cel mai puternic turneu castigat in cariera, dupa o finala in care a dominat-o categoric pe Angelique Kerber din Germania.

Halep s-a impus intr-o ora si 9 minute cu 6-2, 6-3 si obtine astfel al saptelea titlu WTA din cariera. In 2013 Halep a castigat celelalte sase titluri ale sale, la Nurnberg, s'Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia.

Cu alte cuvinte, victoria obtinuta la Doha este cea mai mare din cariera Simonei Halep. Pentru acest succes jucatoarea noastra va primi 900 de puncte in clasamentul WTA si un premiu in valoare de 441.000 de dolari.

[news-104850]

Dupa ce a spulberat-o in semifinale pe Agnieszka Radwanska, Simona a intrat la fel de decisa pe teren in finala cu Kerber si a inceput cum nu se poate mai bine cu un break.

Foarte agresiva pe teren si mereu prima la minge, Halep a pus presiune pe adversara ei mai bine cotata in ierarhia mondiala si in game-ul cinci reusea al doilea break dupa o revenire de la 15-40.

Adversara a scos-o mult in afara terenului cu o dreapta in coltul terenului, dar Halep a raspuns cu un punct direct castigator. Kerber trimite apoi in fileu dupa un schimb lung si Halep face al doilea break. 

[news-104851]

Halep avea sa castige primul set in putin peste jumatate de ora, cu 6-2, nu inainte de a fi salvat o sansa de break a nemtoaicei. Halep a facut si spectacol reusind sa o surprinda pe Kerber cu un voleu castigator dupa un atac ce parea decisiv al adversarei sale.

Setul al doilea a inceput sub semnul echilibrului si Halep a avut primele sanse de break abia in game-ul al cincilea la 2-2. Simona a profitat de oportunitate si a trecut in fata lui Kerber, break-ul taiand practic elanul favoritei numarul sase de la Doha.

A urmat un game de serviciu in care Halep si consolidat break-ul cu un serviciu as care a sapat de asemenea adanc la moralul lui Kerber.

[news-104852]

Halep a castigat in cele din urma meciul cu un break dupa o dubla greseala comisa de Kerber. De altfel, la capitolul erori nefortate Halep a stat excelent in aceasta finala, oferindu-i adversarei sale doar noua puncte cadou.

[news-104712]



Halep campioana la Doha. Cea mai mare victorie a carierei