Billie Jean King Cup

Simona Halep invinsa de Karolina Pliskova in Fed Cup

Debut cu stangul pentru Romania in confruntarea din Fed Cup cu Cehia, lidera echipei noastre Simona Halep fiind invinsa de Karolina Pliskova, a doua racheta a Cehiei.

Dupa un meci de 2 ore si jumatate, Pliskova a invins-o pe Halep cu 6-7 (4), 6-4, 6-2 profitand slab al numarului trei mondial.

Pentru Pliskova este prima victorie obtinuta in fata lui Halep dupa trei infrangeri consecutive.

Halep a castigat primul set la tie-break in 67 de minute, dupa ce a ratat de doua sansa de a inchide mai devreme setul pe propriul serviciu.

Un break a facut diferenta in favoarea cehoaicei in setul al doilea, dupa ce Halep a revenit de la 1-3 si a egalat la patru, pierzandu-si apoi din nou serviciul (4-5). 

Mult mai increzatoare in fortele sale, Pliskova a profitat in decisiv de inmultirea erorilor nefortate in jocul lui Halep. Break-ul s-a produs in game-ul cinci (3-2) si din acel moment jocul a curs unidirectional.

Asa am trait LIVE meciul:

SET 3, Trei mingi de meci pentru Pliskova. Prima este salvata, dar a doua minge este trimisa afara de Halep.

SET 3, 2-5 Al doilea break izbutit de Pliskova si aceasta va servi pentru castigarea meciului.

SET 3, 2-3 Echilibrul in decisiv este rupt de Pliskova. Break pentru jucatoarea din Cehia.

SET 2, 4-6 Pliskova isi tine serviciul si trimite meciul in decisiv.

SET 2, 4-5 Din pacate pentru noi Halep nu reuseste sa-si pastreze serviciul. Break Pliskova.

SET 2, 4-4 Break Halep dupa un game in care Pliskova a comis prima sa dubla greseala si a condus cu 40-15.

SET 2, 2-3 Halep ramane in acest set, dar ramane un break diferenta.

SET 2, 1-3 Scadere in intensitate din partea Simonei si Pliskova profita distantandu-se pe tabela.

SET 2, 1-2 Minge uriasa castigata de Halep cu un forehand pus sub fileu din alergare. O defensiva de fier si un punct spectaculos la 15-40 care ridica publicul in picioare. Din pacate pentru noi Halep trimite afara la punctul urmator si break-ul este obtinut de Pliskova.

SET 2, 1-1 Game la zero reusit de Pliskova pe propriul serviciu. Semne de nervozitate la Halep. Aceasta loveste cu racheta de podea.

SET 1, 7-6 Halep castiga primul set la tie-break. Un set obtinut la mare lupta dupa mai bine de o ora de joc.

SET 1, 6-6 Halep scapa forehand-ul afara la minge de break si pentru a doua oara nu reuseste sa-si valorifice serviciul. Tie-break dupa o ora de la inceputul meciului.

SET 1, 6-5 Reactie imediata din partea Simonei Halep. Break reusit dupa de Pliskova trimite in fileu din apropierea fileului. Pentru a doua oara Halep va servi pentru castigarea primului set.

SET 1, 5-5 Halep in dificultate la serviciu. Minge de break salvata, apoi Simona iroseste sansa de set. Break Pliskova dupa un forehand defensiv trimis afara de Halep.

SET 1, 5-4 Pliskova iese din presiune si castiga un game de la 40-40. Serviciul a inclinat balanta in favoarea cehoaicei. Halep va servi pentru inchiderea setului inaugural.

SET 1, 5-3 Inca un game solid reusit de Halep pe propriul serviciu. Aceasta se apropie de castigarea primului set.

SET 1, 4-3 Halep revine de la 15-40 pe serviciul advers. Pliskova isi face serviciul in prelungiri cu un serviciu as.

SET 1, 4-2 Halep inchide game-ul cu un as, al treilea in acest meci. Jucatoarea noastra dubleaza break-ul obtinut anterior.

SET 1, 3-2 Atac cu forehand-ul din partea Simonei si aceasta isi face rost de alte doua mingi de break. Prima este irosita cu minge in fileu, dar la a doua Halep o surprinde pe Pliskova in apropierea fileului. Break Simona.

SET 1, 2-2 Replica imediat Pliskova cu break. Simona a servit bine cu primul, dar al doilea serviciu este atacat in permanenta de cehoaica.

SET 1, 2-1 Minge de break irosita de Halep. Atac la fileu din partea cehoaicei si punct decisiv cu reverul in lung de linie. In cele din urma Halep obtine break-ul si rupe echilibrul in premiera.

SET 1, 1-1 Un prim game greu pentru Halep pe propriul serviciu in pofida unui as servit de jucatoarea noastra. Doua sanse de break ratate de Pliskova inainte ca Halep sa inchida game-ul.

SET 1, 0-1 Primul game al meciului revine jucatoarei din Cehia.

13:02 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire. Simona Halep joaca in culorile tricolorului.

STATISTICA: Halep are 3-0 in duelul direct cu Pliskova. Ultima intalnire a avut loc in acest an la Sydney (6-4, 7-5).

sursa foto: frt.ro



Simona Halep invinsa de Karolina Pliskova in Fed Cup