Billie Jean King Cup

Simona Halep aduce Romania in avantaj contra Cehiei in Fed Cup

La capatul unui meci de trei seturi si peste doua ore, Simona Halep a invins-o pe fosta dubla castigatoare de la Wimbledon Petra Kvitova, cu 6-4, 3-6, 6-3, si a adus Romania mai aproape de calificarea in semifinalele Fed Cup.

Inceputul meciului a fost unul perfect pentru Halep, jucatoarea noastra incepand cu un break purtata pe val de entuziasmul spectatorilor din Cluj-Napoca.

Au urmat doua game-uri la zero izbutite de Kvitova si cehoaica anula rapid avantajul Simonei. Momentul hotarator al setului s-a consumat in game-ul patru, la 2-1 pentru Kvitova, cand Halep si-a pastrat serviciul dupa o lupta intensa in care a salvat si mingi de break.

Halep a facut al doilea break in jocul urmator, iar apoi s-a distantat decisiv la 4-2, 5-3 si in final 6-4, dupa o ultima minge castigata cu ajutorul fileului.

Momentul bun a continuat pentru Halep si in setul al doilea, cand jucatoarea noastra a condus cu 2-0 si break in fata, insa nu a reusit sa pastreze avantajul pana la capat.

Kvitova a intors scorul in favoarea sa cu trei game-uri la rand (2-3). Halep a raspuns cu un game alb pe propriul serviciu, dar de la 3-3 toate celelalte jocuri ramase au intrat in contul cehoaicei.

S-a intrat asadar in decisiv, unde Kvitova a inceput mai bine cu break (1-2). Halep, desi nu a reusit foarte multe lovituri castigatoare, a jucat in continuare la greseala adversarei si Kvitova nu a dezamagit.

S-a facut 2-2, cu break pentru Halep, dupa care lidera echipei Romaniei a pus in permanenta presiune pe adversara fiind in fata pe tabela (3-2 si 4-3). Break-ul decisiv a venit dupa ce Halep si-a asumat riscuri si meciul avea sa fie incheiat cu un game solid de serviciu.

O victorie muncita, o victorie de care Halep avea nevoie si pe care era datoare sa o aduca pentru publicul din Cluj-Napoca si pentru Romania.

Asa am trait meciul

SET 3, 6-3 Final de meci! Halep isi castiga serviciul si aduce Romania in avantaj dupa trei meciuri (2-1).

SET 3, 5-3 Halep apasa pe lovitura la minge de break, ataca furibund cu dreapta in lung de linie si o forteaza pe Kvitova sa trimita afara. Halep va servi pentru castigarea meciului.

SET 3, 3-3 Kvitova egaleaza scorul intr-un game in care Halep a reusit cel mai spectaculos punct al mecului. O lovitura de trecere cu forehand-ul din alergare in diagonala terenului.

SET 3, 3-2 Mingea este tinuta in teren de Halep si pana la urma vine greseala adversarei.

SET 3, 2-2 Halep isi ia inapoi break-ul, dar nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece. Toate punctele sunt facute de Kvitova, atat cele castigatoare, cat si erorile nefortate. Doar 9 mingi castigatoare pentru Halep pana acum tot meciul.

SET 3, 1-2 Break Kvitova dupa ce Halep trimite in fileu. Deplasare din ce in ce mai greoaie pe teren pentru Halep.

SET 3, 1-0 Decisivul incepe cu un game extrem de important adjudecat de Halep la serviciu. Un game in care Halep a salvat minge de break.

SET 2, 3-6 Trei sanse de break ratate de Halep intr-un game in care Kvitova n-a mai gresit. Dimpotriva, cehoaica a reusit mai multe puncte castigatoare la viteze impresionante (133 si 139 km/h). In final Halep a trimis afara cu forehand-ul.

SET 2, 3-5 Break Kvitova si cehoaica se va afla in situatia de a servi pentru castigarea setului secund.

SET 2, 3-3 Halep raspunde la timp cu un game alb. Kvitova schimba racheta si va servi cu mingi noi.

SET 2, 2-3 Al treilea game la rand obtinut de Kvitova si presiunea se muta in jumatatea de teren a Simonei Halep.

SET 2, 2-2 In loc de un posibil 3-0 pentru Halep, jucatoarea noastra isi pierde serviciul si scorul redevine egal.

SET 2, 2-1 Kvitova scapa dintr-o mare incurcatura. La 30-30 pe serviciul ei s-a jucat un punct extrem de important, o minge care ar fi dus-o pe Halep la sansa de break. 

SET 2, 2-0 Game la zero castigat de Halep. Ultimul punct a fost obtinut dupa o scurta la fileu pe care Kvitova a ajuns-o tarziu si a trimis mult afara.

SET 2, 1-0 Halep revine de la 0-40 pe serviciul advers, dar Kvitova se redreseaza cu un as, al doilea pentru ea in acest meci. Halep pune mana pe break dupa un lung de linie castigator si o minge in fileu trimisa de Kvitova.

SET 1, 6-4 Halep inchide primul set cu o minge norocoasa care atinge fileul inainte de a ajunge in terenul advers. Un game in care Halep a salvat doua mingi de break. Kvitova a comis 16 erori nefortate in acest prim set, de patru ori mai multe decat Halep.

SET 1, 5-4 Prima sansa de set pentru Halep vine pe serviciul advers. Kvitova o anuleaza cu un forehand castigator din apropierea fileului. Halep este inghesuita in spatele terenului si Kvitova supravietuieste in acest set.

SET 1, 5-3 Halep se apropie la un singur game de castigarea primului set. Nu este agresiva Halep, dar a gresit foarte putin pana acum. Doar 2 erori nefortate, fata de cele deja 14 ale cehoaicei.

SET 1, 4-3 Kvitova isi mai trece in cont un game la zero, al treilea.

SET 1, 4-2 De aceasta data Halep isi conserva serviciul si profita de break-ul obtinut anterior. Pentru prima data o jucatoare se desprinde pe tabela.

SET 1, 3-2 Al doilea break reusit de Halep in acest set. Doua game-uri la rand pentru Simona, dupa ce Kvitova reusise la randul sau doua game-uri la zero.

SET 1, 2-2 Un game patru extrem de lung pe serviciul lui Halep. Apar si primele duble greseli, dar si mingi de break salvate. Kvitova greseste mai mult cu reverul si, dupa aproape 7 minute, Halep isi castiga in premiera serviciul.

SET 1, 1-2 Al doilea game alb pentru Kvitova. De aceasta data cehoaica a castigat la zero pe propriul serviciu.

SET 1, 1-1 Kvitova isi recupereaza rapid break-ul. Un game la zero pe serviciul lui Halep si practic o luam de la capat.

SET 1, 1-0 Halep incepe cu un break purtata pe sus de entuziasmul publicului. Nu mai putin de trei erori neprovocate comise de Kvitova.

13:05 Incepe meciul cu Kvitova la serviciu.

13:00 Cele doua jucatoare au inceput incalzirea.

sursa foto: twitter.com/fedcup



Simona Halep aduce Romania in avantaj contra Cehiei in Fed Cup