Billie Jean King Cup

Monica Niculescu rateaza sansa de a deveni eroina intalnirii cu Cehia

La 2-1 pentru Romania dupa victoria obtinuta de Simona Halep, jucatoarea Monica Niculescu a avut sansa de a aduce punctul victoriei si calificarii in semifinale, dar a pierdut in trei seturi in fata Karolinei Pliskova.

Jucatoarea din Cehia s-a impus, cu 6-4, 4-6, 6-3, la capatul unui meci in care a citit-o bine pe Monica si jocul special cu slice-ul practicat de aceasta.

Inceputul meciului a apartinut lui Niculescu care, pe val dupa succesul de sambata si victoria Simonei Halep din partida anterioara, a inceput cu break si a condus cu 3-1.

Pliskova a legat trei game-uri la rand si trecea la conducere dupa sapte jocuri (3-4), pentru a incheia setul cu un break.

Setul al doilea a stat sub semnul revenirii Monicai Niculescu de la 2-4, aceasta reusind nu mai putin de patru game-uri la rand.

Partida a intrat in decisiv, unde cehoaica a obtinut break-ul devreme (1-3). Niculescu nu a reusit sa mai surprinda cu jocul sau, a ratat doua sanse de break in jocul cinci si in cele din urma Pliskova s-a impus pe propriul serviciu.

Asa am trait meciul

SET 3, 3-6 Pliskova pune capat meciului cu un as. Vom avea meci decisiv de dublu.

SET 3, 3-5 Game de supravietuire obtinut de Niculescu pe propriul serviciu. Ramane insa un break diferenta si Pliskova urmeaza la serviciu.

SET 3, 1-4 Niculescu are doua mingi de break, dar le rateaza pe amandoua. Pliskova castiga patru puncte la rand si se distanteaza la trei lungimi.

SET 3, 1-3 Break Pliskova dupa o dubla greseala comisa de Niculescu.

SET 3, 1-1 Doua mingi senzationale reusite de Niculescu, doua mingi care n-au mai sarit odata ajunse in terenul advers.

SET 2, 6-4 Niculescu trimite meciul in decisiv cu o vointa iesita din comun. O reactie admirabila de revenire de la un set pierdut si 2-4 in al doilea. Pliskova este un car de nervi. Cehoaica a aruncat cu racheta spre banca ei, dupa care a plecat la fel de nervoasa spre vestiare.

SET 2, 5-4 Inca un break reusit de Niculescu. Un break la zero obtinut dupa o defensiva de fier in apropierea fileului.

SET 2, 4-4 Niculescu restabileste egalitatea si solicita sprijinul publicului. 

SET 2, 3-4 Pliskova isi pierde serviciul dupa o serie de erori. Cehoaica este un car de nervi si loveste cu racheta in scaunul arbitrului, dupa care la finalul game-ului a aruncat-o langa banca de odihna.

SET 2, 2-4 Inca un break in contul Karolinei Pliskova. O dubla greseala comisa de Niculescu si un procentaj redus la punctele obtinute cu a doua minge de serviciu.

SET 2, 2-2 Un game de incredere obtinut de Monica pe propriul serviciu. Pana acum niciun break in acest set secund.

SET 1, 4-6 Break si set Pliskova. Retur castigator in diagonala terenului pe un serviciu moale din partea Monicai. Un prim set pierdut de Niculescu dupa ce a condus cu 3-1.

SET 1, 4-4 Niculescu raspunde dupa seria de trei game-uri la rand obtinute de Pliskova. Un game de serviciu castigat cu un lob spectaculos.

SET 1, 3-4 Pliskova trece in premiera la conducere dupa un game alb pe propriul serviciu.

SET 1, 3-3 Forehand monstruos trimis de Pliskova in lung de linie. Break luat inapoi de cehoaica dupa 3-1 pentru Niculescu.

SET 1, 2-1 Pliskova reduce din diferenta la capatul unui game prelungit. Niculescu a ratat minge de 3-0.

SET 1, 2-0 Incredere la cote ridicate pentru Niculescu. Jucatoarea noastra controleaza punctele si majoreaza avantajul pe tabela.

SET 1, 1-0 Pliskova trimite cu forehand-ul afara si Niculescu obtine break-ul.

15:45 Incepe meciul cu Pliskova la serviciu.

sursa foto: twitter.com/fedcup



Monica Niculescu rateaza sansa de a deveni eroina intalnirii cu Cehia