Billie Jean King Cup

Fed Cup, Romania - Germania 1-4. Monica Niculescu rateaza doua mingi de meci si pierde in decisiv

Romania a pierdut intalnirea cu Germania, scor 1-4, dupa ce Simona Halep si Monica Niculescu au pierdut duminica ultimele doua meciuri de simplu.  Nemtoaicele au transat si disputa de dublu, una de palmares, dupa ce Irina Begu si Alexandra Dulgheru au avut minge de meci la un moment dat.

Introdusa in locul Irinei Begu, Monica Niculescu a inceput in forta si a castigat primul set, cu 6-0, dar a ratat doua mingi de meci la 6-5 in actul al doilea cu Andrea Petkovic. S-a ajuns in decisiv, unde au fost nu mai putin de sapte break-uri la rand de ambele parti. Petkovic a rupt aceasta simetrie si s-a distantat la 5-3, pentru a inchide apoi meciul cu un alt break.

Dupa meci Niculescu a recunoscut ca mingile ratate la 6-5 in setul al doilea si-au pus amprenta asupra jocului ei ulterior.

"Am simtit ca m-am inmuiat dupa acele puncte. Nu prea mai aveam solutii si nici putere. Am crezut in victorie pana la un moment dat", a spus Niculescu la Dolce Sport.

In urma acestei infrangeri Romania se intoarce in Grupa Mondiala II, acolo de unde promovasem in 2015 dupa victoriile cu Spania si Canada.

Romania isi va afla pe 20 iunie adversara din 2017, iar urmatorul meci este programat in primul weekend al lunii februarie anul urmator.

FINAL Irina Begu/Alexandra Dulgheru - Julia Goerges/Annicka Beck 7-6, 6-7, 7-10.

FINAL Monica Niculescu - Andrea Petkovic 6-0, 6-7 (1), 3-6

SET 3, 3-6 Minge de meci Petkovic si partida ia sfarsit dupa ce Niculescu trimite cu reverul afara.

SET 3, 3-5 Niculescu o are in mana pe Petkovic, dar rateaza reverul in lung de linie la minge de 4-4. Petkovic inchide game-ul si este prima jucatoare care isi castiga serviciul in acest decisiv agonizant.

SET 3, 3-4 Dubla greseala Niculescu, doar a treia in acest meci, dar vine cum se poate mai rau. Din nou break, al saptelea la rand. Cine va rupe lantul?

SET 3, 3-3 Acest decisiv capata accente dramatice. Este o adevarata loterie cu sase break-uri din tot atatea game-uri disputate. Niculescu a castigat la zero pe serviciul advers.

SET 3, 2-2 Niculescu se agata de fiecare punct, lupta ca in primul set si nu o lasa pe adversara sa scape. Patru game-uri, patru break-uri in acest decisiv.

SET 3, 1-2 Petkovic trece din nou la conducere cu break in fata.

SET 3, 1-1 Patru mingi de break a ratat Niculescu, dar pe a cincea o fructifica si egaleaza scorul. Egalitate peste tot.

SET 3, 0-1 Fileul e mai inalt, terenul mai ingust si mingi care in primul set intrau acum au inceput sa fie ratate. Niculescu intr-o reala dificultate, trimite afara cu reverul si Petkovic face break-ul.

SET 2, 6-7 Petkovic trimite meciul in decisiv. Niculescu nu a trecut peste cele doua mingi de meci ratate, dar trebuie sa o faca rapid daca vrea sa emita vreo pretentie.

SET 2, 6-6 Doua mingi de meci Niculescu. Prima este anulata de Petkovic cu un retur castigator. Pasul in fata facut de Petkovic si aceasta are minge de break. Primul serviciu nu a mai ajutat-o pe Niculescu, iar Petkovic profita si egaleaza scorul. Doua mingi de meci ratate de Niculescu. Sa speram ca nu vor cantari decisiv.

SET 2, 6-5 Trei mingi de break Niculescu, dar nu are nevoie decat de prima pe care Petkovic o trimite afara si este break. Niculescu va servi pentru meci.

SET 2, 5-5 Doua schimburi vitale pe care Niculescu le castiga la 30-30 pe propriul serviciu.

SET 2. 4-4 Revenire fabuloasa a Monicai Niculescu. Trei game-uri la rand. Ultimul punct, la 40-30, a fost unul cucerit dupa o defensiva de fier. La un moment totul parea pierdut, dar Niculescu a luptat exemplar si a fortat-o pe adversara sa trimita afara.

SET 2, 3-4 Niculescu isi ia inapoi break-ul si revine in set.

SET 2, 1-3 Primul break al setului este adjudecat de Petkovic. Aceasta joaca din ce in ce mai agresiv si o surprinde pe Niculescu. O reactie asteptata din partea nemtoaicei.

SET 2, 0-1 Petkovic se trezeste ca dintr-un vis urat si castiga primul sau game in acest meci.

SET 1, 6-0 E senzational ce face Monica Niculescu pe teren! Serviciu as la 40-0 si un prim set adjudecat la zero.

SET 1, 5-0 Inca un break reusit de Niculescu, al treilea. Jucatoarea noastra e dezlantuita.

SET 1, 4-0 Niculescu joaca cu inima, face apel la public sa o incurajeze. Entuziasmul de care aveam nevoie pentru a ne mentine in aceasta partida cu Germania, o echipa mecanizata.

SET 1, 3-0 Al doilea break pentru Niculescu.

SET 1, 1-0 Niculescu incepe cu un break la capatul unui game de sapte minute.

14:45 Incepe meciul cu Petkovic la serviciu.

INFO: Niculescu si Petkovic s-au mai intalnit de patru ori, scorul fiind egal. Niculescu a castigat ultimele doua dispute, ambele la Beijing pe hard (2011 si 2014).

Decizie de ultima ora a capitanului nejucator Alina Tecsor. Aceasta o introduce in teren pentru ultimul meci de simplu pe Monica Niculescu.

LIVE Simona Halep - Angelique Kerber 2-6, 2-6

Sambata:

FINAL Irina Begu - Angelique Kerber 2-6, 3-6

FINAL Simona Halep - Andrea Petkovic 6-4, 6-7 (5), 6-4

[news-118743]



Fed Cup, Romania - Germania 1-4. Monica Niculescu rateaza doua mingi de meci si pierde in decisiv